Vlogg: att flyga med KLM till Amsterdam

Jag skrev ju för några dagar sedan om min förstagångsupplevelse med KLM och flygningen från Stockholm Arlanda till Amsterdam Schiphol. Givetvis har det landat en videogenomgång om saken på min Youtube-kanal så den går nu att se antingen där eller direkt här under texten. För er som inte läst hela min recension om att flyga med KLM till Amsterdam så kan jag dra den i korthet här:

 • Enkel och snabb incheckning via KLM-appen på mobilen, då får man även ett digitalt boardingkort. Som sig bör av ett modernt flygbolag 2018.
 • KLM avgår från Arlanda Terminal 2, och inte T5 som många andra utrikesflyg gör. De huserar i T2 tillsammans med bland annat Finnair, Air France, British Airways och Wow Air.
 • Jag flög en Boeing 737-900, PH-BXT, en maskin som är fräschare än vad tillverkningsåret säger (2004). Konfigurationen är 3-3, precis som vanligt på de här planen. Välstädat och fräscht.
 • En ostmacka serverades utan extra kostnad ombord och den smakade över förväntan (utifrån dess lite tråkiga utseende). Krämig ost lyfte det hela. Utöver detta kaffe, te eller vatten (kan ha varit juice också). För oss som ofta flyger SAS är ju det här en välkommen bonus!
 • Väl på Schiphol plingade KLM-appen till och meddelade vilket band som bagaget skulle komma in på. Jag gillar verkligen när jag slipper ränna runt i onödan gällande sådana här ganska uttråkande saker.
 • Bagaget förresten. Eftersom vi skulle vidare till Mauritius dagen efter, men mer än 24 timmar efter att vi landat i Amsterdam, fick vi hämta ut vår incheckade väska. Är det en kortare stopover än ett dygn så går bagaget hela vägen.

En bra flygning helt enkelt, från punkt A (incheckningen) till punkt B (uthämtning av bagage).

Och ni, kom ihåg att prenumerera på min Youtube-kanal om ni inte redan gör det. Kika in på FlyingDryden och klicka på Prenumerera så får ni nya filmer rakt i flödet sedan. Det kommer fler filmer framöver, både flyg och från destinationerna.

In-flight var det. Varsågoda!

Tack till KLM som gjorde denna flygresa möjlig. Texter, bilder, filmer, synpunkter och åsikter är som vanligt mina egna.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

 1. Gillar verkligen KLM. De är generösa, till skillnad från vissa andra.. Dessutom det enda bolaget som flyger från Linköping. 🙂 Mina senaste resor (Irland och Portugal) har jag gjort med dem och på tisdag ska de ta mig ända till Costa Rica ?
  På vissa flygplan erbjuder de wifi, dock till en kostnad av 20 euro för 120 MB enligt en artikel jag hittade. Lite saftigt i mitt tycke!

  • Ja just det, och snart flyger KLM även från Växjö vilket känns spännande. Kul med lite större bolag även på de mindre flygplatserna tycker jag. Hoppas det blir något liknande i Östersund framöver. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.