Det finns en vardag även här

För en gångs skull har jag den senaste tiden tagit mig mer tid till att läsa. Andras bloggar framförallt. Inspiration. Omvärldskoll. Vad andra har för sig och för att få lämna lite kommentarer hos någon annan. Istället för att skriva egna blogginlägg.

Jag hittade ett ganska skönt vardagsinlägg hos Emilia förra veckan, som jag sonika tänkte planka rakt av. Frågorna alltså. Inte svaren. För de skiljer sig en aning åt. Jag gillar faktiskt sådana här inlägg. De får en ibland att tänka till lite. Stanna upp och reflektera. Inte alltid över stora komplexa saker utan ibland över de vanliga vardagsdetaljerna, som man kanske glömmer bort. Mitt i all vardag.

Så. En vardagslista kort och gott.

Något jag värderar högt i min vardag

När jag jobbar i Stockholm ibland så kommer jag på mig själv sitta på tunnelbanan och tänka tanken. “Fy fan vad jag saknar promenaden till jobbet hemma just nu!”. Sjöväg hela vägen till jobbet slår alla tunnelbanor. I hela världen. Alla dagar i veckan. Året runt.

Sedan värderar jag min egentid och frihet också. Så klart.

Surfbukten på Frösön

Det här äter jag till frukost

Kanske är jag norra halvklotets tråkigaste frukostmänniska. Fil och flingor. Helst av Maria hemmagjord granola med kanel. Det roliga (?!) är att jag äter i princip samma sak även på hotell. Det är gott och jag vet att jag fungerar bra på en sådan frukost.

När går jag och lägger mig

Alldeles för sent, typ 01 och ibland senare, men jobbar på att sova tidigare. Fungerat okej de senaste veckorna men jag är i grund och botten en (obotlig) nattuggla.

Saker som står min tråkiga vardagliga to-do just som jag aldrig gör

Mitt skrivbord tillika arbetsplats hemma. Ett riktigt sorgebarn med visitkort, kvitton, prylar, papper och annan skit som ligger och dräller. Jag ska ta tag i det. Någon gång framöver. Eventuellt. Det är som att en tromb gått igenom större delar av hela sovrummet faktiskt. Jävla skit, vad jag inte tycker om den delen av lägenheten.

Det här äter jag till lunch

Högst varierande. Ibland dräller jag på stan men försöker att ha en matlåda med mig. Jobbar jag är jag tokhungrig vid 11. Jobbar jag hemma blir jag knappt hungrig. Hur konstigt?

Lunch och egentid

När jag går upp

Går? Jag hasar mig ur sängen. Vid 7-tiden en “bra” dag men får jag välja själv så kanske 8-9-någonstans. Den här biten har ju ett nästintill otäckt samband med punkten om att gå och lägga sig…

När jag går till jobbet

I min drömvärld är jag på jobbet vid halvåtta. Det har också fungerat okej de senaste veckorna men att ramla in vid 9 är inte helt ovanligt.

Jag kommer hem från jobbet

Aldrig före 17, sällan före 18, ibland ytterligare någon timme senare. Sen ankomst, sen hemgång. Enkel matte.

En vanlig vardagsmiddag

Med en matbloggande sambo som jagar inspiration och nya saker så blir det sällan några “vanliga” middagar. Om jag är själv hemma? Pasta eller någon torr omelett. Min egen fantasi i köket är lika bra som en färgfilm i gråskala.

Vad jag gör på vardagskvällar

Datortid. Har ju bara suttit åtta-nio timmar framför datorn på jobbet så jag måste catcha upp lite tid hemma också. Eh. Emellanåt har jag kvällsträning men försöker få till det där på lunchen så att jag har kvällarna fria.

Late night work

Om jag har söndagsångest?

Det kan jag inte påstå. Tycker Emilia är ganska spot on i sitt eget utlägg – “Söndagsångest kommer främst till de som inte gillar sitt vardagsliv“. Och även jag gillar rent generellt mitt vardagsliv, även om mötestunga måndagar kanske inte är veckans favorit…

Någon mer som gjort listan? Länka gärna i en kommentar här nere!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Känner igen mig i en del. Som det där med sovtider och kontorstider, hehe. Jag är också en nattuggla och hasar mig upp ur sängen efter att ha snoozat i minst en halvtimme. Skulle lägga mig tidigt ikväll men nu sitter jag ändå här framför datorn klockan 01.28… Hade ju i princip lika gärna kunnat vara ute på någon bar i stället. Oh well, en dag kanske jag bättrar mig. Kul lista. Trevligt att veta lite mer om dig 🙂 Kanske gör denna listan jag med i nästa vecka!

    • Kul att höra att det finns fler än mig själv som fungerar sådär med snoozande och att plötsligt sitta uppe till halv två när en skulle gå och lägga sig halv tolv… Ja, gör listan! Det vore intressant. 🙂

  2. Bra o intressanta frågeställningar. Själv är jag hyfsat bra på att reflektera över min tillvaro o som “friherrinna” kan jag göra det jag vill, när jag vill och om jag vill. Njuter av livet som är här o nu. Kära mor så ofta “gör något av det du har i st f att längta till /efter det som inte finns. Kloka mor

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.