Hiss, diss, nya bagageregler och snackisar

Ja, den här veckan blev ju spännande. Lite här och där. Upp och ner. Högt och lågt. Bra och mindre bra. På den nivån att jag nästan måste sortera ut mina tankar och sprida dem på bloggen. Måste. Få. Ut. Det! Det här får bli söndagsångestinlägg, utan att jag ens har någon söndagsångest.

Vi åker direkt.

Veckans hiss till takbaren

Efter tips från en kollega började jag följa Peter McKinnon på Youtube. Ett riktigt lyft bland mina prenumerationer, som annars gått lite i stå det senaste. Jag började knarka hans Adobe Premiere-tips per omgående (eftersom det är ett område som jag vill bli markant bättre på), och även några Lightroom-guider fick sig en genomgång. Har försökt att applicera Premiere-tipsen i helgen, för att snabba upp filmredigeringen. Det gick sådär. Slutade med att jag satt dubbelt så länge. Tydligen kan man inte bli bäst direkt. Fattar ingenting…

Men det betyder också att det kommer en tripreport på min Youtube-kanal i morgon. Det ni!

En annan hiss är ju att jag fortfarande har 17 minuters promenad till jobbet. I veckans strålande solsken passade jag också på att sätta mig i en av solstolarna i Badhusparken på en av luncherna. Jag stensomnade. Även om det är ganska kallt (-25°C när jag gått till jobbet) så känns det som att vårvintern är på gång! En riktigt jävla fet hiss på det!

Vinterlandskap i Skärgår'n

Hiss även på att jag kört massa träningspass i veckan! Jag ska haka på RunAcademy i vår tänkte jag, efter pepp från Maria. Även om jag gjort ett antal halvmaror så finns det väl alltid något nytt att lära sig. I tisdags var det prova-på och jag blir nog kvar. Som det känns nu. Två månader till Göteborgsvarvet…

Veckans hiss ner till källarskrubben

Manchester United åkte ut ur Champions League. Värdigt på ett sätt, i och med sättet det hände på. Så galet ovärdigt i sättet det hände på. Sevilla förtjänade absolut att ta sig vidare. Ett flertal United-spelare förtjänade inte att dra på sig matchtröjan ens. Ridån.

Annars snubblade jag över SAS nya bagageregler i Go Light. De fortsätter sin årliga nedmontering av Eurobonus-programmet verkar det som. Från och med 7 maj 2018 får inte längre Silver-, Guld och Diamantmedlemmar kostnadsfritt ta med sig incheckat bagage i Go Light. Tidigare har dessa nivåer kunnat nyttja sina vanliga bagageregler även på de här biljetterna men nu är det alltså slut med det.

Det kommer ju också innebära att ännu fler tar med sig allt större väskor in i kabinen. Är det inte redan fullt som det är? Och vad är nästa steg? Välja sittplats incheckningen 22 timmar innan försvinner? Gratiskaffet ryker? USB-laddningen på A320neo-kärrorna blir betaltjänst?

Någon annan med en kvalificerad gissning?

Handbagage som enda väska

En annan ordentlig diss blir på bloggen känner jag. Av någon anledning, som jag ännu inte lyckats klura ut, så dyker den på nätterna på grund av överbelastning. En överbelastning som jag inte riktigt förstår mig på. Det är galet irriterande att inte ha en lösning att jobba mot. Men jag jobbar vidare. Ändå. Hälften i blindo, andra halvan… tja, också i blindo. Har jag någon läsare som är hyggligt insatt i Google Search Console och WordPress så får ni gärna hojta.

Nu tycker jag att vi håller där för idag och så laddar vi för ny vecka. Då blir det fotboll, magiska öar och ett test av en ny flygsökarsajt på bloggen.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Det var verkligen högt å lågt och vitt och brett. 🙂
    Och tyvärr kan jag inte komma med någon hjälpande lösning heller. Är ett stort frågetecken gällande överbelastningen och jag kan inte ett jota om Adobe Premiere. Men skulle du i framtiden byta till Avid så kan du i så fall fråga mig om exakt vad som helst och jag lovar kunna svaret.

  2. Alltså, det här med att försöka sig på att lära in nya saker via tutorials på nätet. Sällan känner man väl sig så handikappad som när man gör det?! Åtminstone tills den där stunden då polletten trillar ner och man kommer till insikt i vad det handlar om. Sen är man ju inte direkt lika effektiv som alla dessa Premiere Pro-ninjas, men det kommer väl..?

    Instämmer dessutom i hyllningen utav Peter McKinnon, följer man inte redan honom så bör man genast åtgärda det!

    • Ja, jag kan hålla med. Det krävs ju först och främst ett rimligt material att jobba med, vilket kanske inte är säkert när man snubblar över en skön tutorial man inte visste att man ville se. Och jag tänkte ju som sagt redigera snabbt. Men landade i att vilja lära mig mer. Så allt tog skitlång tid. Men det kanske är värt det på sikt? Ingen aning. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.