Inte sedan Kroppefjäll 1993

Helt plötsligt händer det. Längdskidor. För andra helgen på rad. Förra helgens tur på Storsjön följdes igår upp med en sväng uppe vid Svartsjöarna, strax utanför Östersund. Har ni sett Brattåsmasten om ni varit förbi här så ligger alltså Svartsjöarna alldeles precis där. Skidspåren håller kanske inte VM-klass. Många går på turskidor som är aningens bredare än vanliga längdskidor, vilket då eventuellt kan haverera spåren en aning. Men så var vi inte heller ute efter ett träningspass utan mer att få komma ut.

Det blåste i princip ingenting. Eller ja. Det blåste massor men har man medvind så njuter man bara av det man tror är grym teknik och bra fart. Vilket är i det närmaste omöjligt med tanke på att jag dels åker på vallningsfria skidor från 2003-ish plus att jag inte åkt längd två helger på rad sedan Kroppefjäll i början av 90-talet (ligger utanför Brålanda alltså).

Vi gav oss ut på 10 kilometersslingan, tog en fikapaus vid Svartsjöstugan med hamburgare, och skidade sedan tillbaka i rejäl motvind och igenblåsta skidspår. Fast det går det också. Jag gillar när det är mycket väder, även om ett lager kläder till förmodligen inte hade gjort någon direkt skada.

Förresten. Kolla sista bilden. Snödjupet! Sinnes!

Jag har nästan börjat uppskatta längdskidor och har ju haft ett sug efter att börja köra lite mer på riktigt de två-tre senaste åren. Fast det där med allt det praktiska tar ju lite emot. Valla skidor och annan skit, jag är för lat för sånt. Å andra sidan, att få sticka ut i ett skidspår och slita en timme är ju också grym träning så jag kanske bara borde ta och kamma mig och komma över tröskeln.

Vad säger ni, längdskidor. Hiss eller diss?

Längdskidåkning vid Svartsjöarna Längdskidåkning vid Svartsjöarna Längdskidåkning vid Svartsjöarna Grilla vid fikastugan Grilla vid fikastugan Så mycket snö!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Hiss!!! Och lösningen för lata och/eller okunniga vallare heter vallatejp! Jag är mycket nöjd. Funkar bra i de flesta fören, och överträffas endast av en duktig vallare (enligt expertisen i sportaffären). Jag är ju bara motionsåkare och jagar inga tider, men fäste vill jag ha 🙂

    • Ja men samma här. Motionsåkare. Vallatejp har jag hört talas om men har inte orkat testa på mina vallningsfria. Det får bli om jag ska ut och åka lite mer seriöst. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.