Londons sena nätter och tidiga mornar

Det vore väl en överdrift att säga att jag sov särskilt länge natten mot igår. Först var ju Champions League-matchen på Wembley inte slut förrän vid tiotiden på onsdagskvällen. Då ska man efter matchen, tillsammans med 85.000 andra, bege sig från arenan. Lyckligtvis var det många som valde (att köa till) tunnelbanan vid Wembley Station medan jag själv tog mig bort till Wembley Central och Overground till Shepherd’s Bush i Kensington (jag bodde alldeles i krokarna).

Klokt val visade det sig. Knappt några köer alls så strax efter elva ramlade jag in på hotellet. En taxibokning och en IPA senare så insåg även jag att det där med sömn kanske vore en bra idé trots allt. När upphämtningen ska ske klockan 05 och klockan redan är långt efter midnatt så… ja, är det lika bra att göra matten. Jag sov gott. De drygt tre timmar jag tillslut fick.

Wembley Stadium

Det kanske inte heller var så konstigt att jag var astrött när jag snubblade in på Heathrow Terminal 2 strax efter fem på morgonen. Tidiga mornar alltså. Jag har en välutbredd hatkärlek till dem. Älskar dem för vackra gryningar och att se världen vakna upp. Hatar dem för att jag älskar att se solnedgångar och se världen somna också. En ganska dålig kombo. Faktiskt.

London Heathrow T2 London Heathrow T2 London Heathrow T2

Upp i luften kom vi, återigen i en A320neo (EI-SIA) vilket blev min ungefär femtioelfte i ordningen. Jag höll nästan på att somna innan vi fick luft under vingarna men sedan åkte en mugg kaffe in och så spred jag ut mina grejer i tresätet jag hade för mig själv.

Två timmar i luften är ju perfekt tid för att gå igenom bildarkivet efter dubbelresan Färöarna-London. Där satt jag och sörplade på en mugg svart och redigerade bilder, samtidigt som Storbritannien försvann under mig och ersattes av Nordsjön, Danmark och tillslut ett snöigt Stockholm och ett ännu vitare Östersund.

Hejdå StorbritannienSnö i Stockholm

Hem och sova sedan då? Nej, inte det heller. Jag åkte direkt till jobbet och betade av mailskörden och körde några timmar. Sedan, faktiskt innan midnatt, lyckades jag ta mig i säng. Min egen. Hemma.

Veckans kontrastrika äventyr är därmed över. Nu ska jag göra som vanligt. Samla tankar, bilder, upplevelser och insikter. Sedan kommer ni få se mer av ödsliga Färöarna, genuina Craven Cottage och det dånande Wembley mitt i Champions League-hysterin. Plus Mauritius som jag är långtifrån klar med.

Ja, ni gör bäst i att hänga kvar här. Men det kanske ni redan förstått?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.