Två dagars fotbollskontraster i London

Februari och mars gick minst sagt i ”London, baby!”-tecknet, eftersom stan fick mitt besök inte mindre än två gånger på ungefär två veckor. Andra resan, direkt efter min resa till Färöarna, hade jag en fulländad plan för och äntligen skulle jag få bocka av ett par-tre punkter på min bucketlist. Jag sa hej till en liten mysig. Jag sa ”Wow!” till en gigantisk stor. Jag morsade på något inte jätteglamouröst. Och jag bevittnade Den Gamla Damen i en av världens finaste turneringar.

Tisdag. The Championship. Craven Cottage. Fulham. Sheffield United. Onsdag. Champions League. Wembley. Tottenham. Juventus. Där har vi det. Vi kan kalla det för två maxade fotbollsdagar. Två maxade fotbollskontraster. Det är ju det som gör London så bra! Eller England och Storbritannien rent generellt, när vi pratar om fotboll. Möjligheterna till att få se den här älskade sporten i varierande divisioner, cuper och ligor under veckans nästan alla dagar.

Dessutom i helt totala kontraster.

Från 18400 åskådare på Craven Cottage. En liten, genuin arena med fotbollsanor från förra sekelskiftet. Belägen precis vid Themsen. Som stått emot framtidshetsen där gamla arenor får ge vika för nya, mer eller mindre, själlösa projekt. Där Fulham åkt lite upp och ner i ligasystemet under åren. Men som alltid haft sitt blod, hjärta och själ kvar i Craven Cottage. Där Johnny Haynes Stand idag är den äldsta kvarvarande delen av en fotbollsarena i hela det engelska ligasystemet.

Matchtröja FulhamCraven Cottage

Till 84000 fans på Wembley Stadium. Det tio år unga bygget som invigdes samma år som Jämtkraft Arena i Östersund. Som trots sin storlek ändå hyser både charm och själ. Fast på ett helt annat sätt. Där Tottenham tillfälligt har sin hemmavist tills dess att deras nya arena står kvar. Till en match i världens finaste klubbturnéring. Där de största spelarna springer runt på planen. Där pengarna obönhörligen pratar och biljetterna kostar. Men som ändå säljer ut en av Europas största arenor när två storlag möter varandra.

Fyra lag, två ligor, två arenor. Och två världar. Det var det där med kontraster. Vi har pratat om det förut. Och jag gillar det verkligen.

Hello Wembley Wembley Stadium - panorama

Fotbollsresan till London är ett samarbete med Fotbollstravel.se Texter, synpunkter, åsikter och bilder är som vanligt mina egna.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.