Vlogg: Med SAS A320neo till Färöarna

Jag släpper så kallade ”trip reports” på min Youtube-kanal emellanåt, där jag kort och gott går igenom en flygresa jag gjort. Det händer främst om det är med bolag jag kanske inte rest med tidigare, ett flygplan jag gör premiär på (typ SAS A320neo i höstas) eller mellan några mer intressanta destinationer än Östersund, Stockholm eller Göteborg (i så fall ska det till något alldeles speciellt). Egentligen kan man väl tycka att flygresan från Köpenhamn till Färöarna för några veckor sedan inte skulle vara särskikt spännande men en potentiellt magisk inflygning till Vagar lockade, så det fick bli en tripreport även på den resan.

Gissa vädret…

Funny story. Vi flög alltså i en SAS A320neo. LN-RGL för att vara exakt, vilket var den maskinen som jag gjorde en rapport på i höstas. Jaja, nu finns den med i två filmer och det gör ju inget.

Här är för övrigt rutten vi flög. Ut över norra Danmark, in över södra Norge och snötäckta berg. Sedan rakt ut över vatten innan vi landade på Färöarna efter knappt två timmars flygresa.

SK1777 CPH-FAE

Flyga SAS A320neo till Färöarna

Att resa till Färöarna så. Det körde ju ihop sig lite eftersom vi hade ganska tajta anslutningar både i Stockholm och Köpenhamn. När då flyget från Stockholm blir en aning försenat så var det bara att jogga mellan gaterna på Kastrup. Men. Vi hann med. Och det gjorde till och med bagaget. Jag var helt inställd på att den kvarten vi hade på oss inte skulle räcka för väskorna, så döm om min förvåning när de kom ut på bandet på Vagars flygplats på Färöarna.

Nog snackat. Flygreserapport var det. Och den ligger som vanligt på min Youtube-kanal. Om du inte redan prenumererar på den så är du så klart välkommen att göra det (klicka på ”Prenumerera”-knappen). Gillar du dessutom filmen så uppskattas givetvis en tumme upp på den också. Annars så är det bara att klicka igång den är nere, eller så går det också bra att surfa rakt in på kanalen och titta där.

9 KOMMENTARER

 1. Alltid trevligt med mer flygplan i flödet, även om det på vissa sätt är repriser! 😉

  YouTube-länken på slutet där behöver dock viss assistans, i skrivande stund fungerar den icke..!

  • Flygplan är nice. Fast repriser är lite nice, om man vet att man flugit med dem förut. Kanske inte någon jättebedrift i SAS-fall, det är ju dem jag flyger mest med av förklarliga skäl. 🙂

   Japp, YT-länken är trasig tillsvidare då jag inaktiverat Jetpack. Prestandaproblem osv. Jobbar på saken.

   • Ah! Jag brukar bara kopiera in HTML-koden från YouTubes-delningsfunktion och köra in den rakt av. Tycker det funkar smidigast så, även om det innebär att jag behöver skifta fram och åter till HTML-läget i WordPress en kortis 🙂

    • Ja, det kanske vore det enklaste. Men när jag gjorde så förut, och bytte tema till ett med bredare, så var ju YT-koden kodad för min gamla bredd vilket gjorde att filmerna inte följde hela vägen. Såg fult ut. Där hänger ju shortcoden som Jetpack skapar med, som responsiv typ. Fast YT-koden kanske har förändrats också? Jag har faktiskt inte kollat. 🙂

     • Nja, samma gamla tveksamma iframe-lösning. Går väl att experimentera lite med width på den, men tveksam till att det går att få någon bra ordning på det hela utan alltför mycket ingrepp i det hela. Kanske via egen CSS i WordPress i så fall?

      Men man slipper åtminstone Jetpack så vis… 😉

     • Jodå! Bara allt färre moduler för var dag som går! 😉 Senast att ryka var den där övernitiska övervakningen som reagerade för minsta lilla nertid. Kan tycka att en valbar tidsgräns på den hade varit något…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.