Vykort från Färöarna

Gjógv. Tjørnuvik. Gásadalur. Tórshavn. Viðareiði. Och Klaksvik. Som faktiskt går att skriva utan att ta fram specialteckenpanelen för att hitta rätt tecken. Färöarna har inte bara bjudit på svåruttalade namn på byar, platser, fjordar och berg utan på helt magnifika naturupplevelser. Där mer lättuttalade ord som ”Wow!”, ”Alltså!”, ”Så vackert!” hörts vart än vi parkerat.

Eller som tjejen, som gav mig vägbeskrivningen till en butik, sa om tecknet ”ð” (”som inte ens uttalas”).

A stupid letter in a stupid language.

Fast jag vet inte om jag håller med. Emellanåt har det varit enklare att förstå sig på invånarna här på Färöarna än både danskar och norskar. Och de har uppenbarligen haft lätt för att förstå oss svenskar också.

Vi har hur som helst roadtrippat oss runt på ön. Från norr till söder. Från väst till öst. Slingrat oss fram längs branta bergväggar. Åkt tunnlar under vatten. Sett avlägsna byar i ytterligheterna. Och blivit blöta av fyra-fem meter höga vågor som slagit in över oss. Eller oss. Det var mest jag som blev blöt när jag överraskades i Gjógv. Och Viðareiði.

I väntan på att den försenade flighten från FAE till CPH, ARN och tillslut OSD ska lyfta skickar jag några snabba vykort från öarna. Men ni får också hållas där en sväng, jag hinner inte skriva mer just nu.

Fast det kommer mer härifrån. Var så säkra.

Mulafossur på Färöarna
Roadtrip på Färöarna
Tjørnuvik på Färöarna
Färöarnas dramatiska vågor
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

11 KOMMENTARER

  1. Så vackert! Skulle absolut vilja åka tillbaka. Var där i juni för några år sedan. Kul att uppleva olika årstider. Eller Grönland. Dit vill jag väldigt gärna.

  2. Vi var där i september. Precis som du skriver, bakom varje kurva fanns en ny plats att förundras över. Jag gillade också att det var så lugnt överallt.

  3. Elsker bildet av fossen, og det siste bildet er jo fantastisk! Jo flere bilder jeg ser fra Færøyene, jo mer lyst får jeg til å reise dit NÅ. Men jeg tror jeg skal unngå å bli badet av en iskald Atlanterhavsbølge når jeg en gang kommer meg dit 😀

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.