Vykort från Dubai – uppföljaren

Har ni hängt med på Instastories de senaste dagarna så kanske ni redan har sett det. För er andra tappra non-Instagramoholics är det väl dags att meddela att den här påsken har spenderats i Dubai. Ja, nu tänker då någon så klart…

Men… har du inte varit i Dubai redan?

Jo. Det har jag. Förra påsken faktiskt. Men ett rykte på stan som jag hörde för ett tag sedan sa att man faktiskt kan åka till ett ställe mer än en gång. Och det är inte bara ett rykte utan det är dessutom helt sant. Jag har testat. Flera gånger. New York, Turin, Amsterdam, Trollhättan. Och så Dubai, i och med den här resan.

Jag kan väl passa på att avslöja att vi till och med bor på samma hotell som förra året.

Jag menar, varför jaga arslet av sig efter ett bra hotell till rimligt pris när det som vi bodde på just infriar de kraven? Bra hotell till rimligt pris alltså. 800 spänn per natt, en knapp kilometer till metron och en station från Dubai Mall med Burj Khalifa. Dumt att klaga. Dessutom är metron billig, men det kommer ett eget inlägg om det framöver.

I väntan på mer matiga inlägg om det här vårt andra besök i ”Världens huvudstad” så bjussar jag på några vykort från dagarna. Idag kör vi sista racet innan hemresa. Det har viskats som zipline i Dubai Marina. Kanske får återkomma med rapport om den saken…

Toppen av Burj Khalifa - våning 148 Toppen av Burj Khalifa - våning 148 Motorväg och metro i Dubai Gamla Dubai Byggarbetsplats i Dubai Metro-golvet Dubai by night

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Jag ser inga problem med att besöka samma stad/land flera gånger. Eller är det någon regel inom resebloggar-världen att alltid åka till nya platser? 😉 Vissa resmål fastnar liksom och jag lockas inte av att bocka av antal länder. Det är underbart att lära känna en plats med dess kultur, språk och samhällsstruktur lite extra.

    Dubai verkar häftigt men måste erkänna att jag aldrig lockats av att åka dit. Har iofs mellanlandat där. Kanske räknas, hehe.

    • Haha, nej det är nog inget speciellt för resebloggarvärlden. Men jag är tydligen inte känd för att inte åka tillbaka till ställen. Trots att jag gjort det flera gånger. Och kommer göra det igen. Fattar inte varför folk är så förvånade. Och nej, flygplatsen räknas inte. Hörrö, försök inte! 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.