38:an Dryden och senaste årets äventyr

38:an Dryden. Det låter som ett lumparnamn, i gänget med 91:an Karlsson och 87:an Axelsson. Det kan knappast bli mer fel. Jag har ju inte ens gjort lumpen, så ni som såg fram emot ett sånt inlägg kan nog sluta läsa nu. Men. Det finns andra minnen jag har. Från det senaste året. Som 37-åring.

Idag kliver jag nämligen in och blir 38 så jag tänkte sonika göra som jag gjort tidigare år. Summera upp det gångna året med lite selfies. Det händer ju inte jätteofta så då tycker jag att jag är lite förlåten ändå, eller?

så. Trettioåtta var det. Vi tar väl året som gått hela vägen från början?

Adventtoppen på Svalbard
Juni. 38:e årets första resa gick till Svalbard. När jag tittar på kartan så här i efterhand så inser jag hur galet långt norrut det är. Och vilken natur att blicka ut över från Adventtoppens 800 meter, en topptur vi gjorde ena dagen! Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu
St John’s i Kotor
Augusti. Balkan-resan innebar tolv dagars roadtrippande i tre länder. Här har jag tagit mig upp till fortet St John’s ovanför Kotor, medan svetten rann på ryggen den här 33-gradiga eftermiddagen.
Första världskriget-museum i Belgien
Augusti. Bloggresan till Flandern var både fantastisk och skrämmande. Jag hade krigstema på min ena dag och besökte WW1-museum, såg slagfält och monument. Kriget utkämpades för bara hundra år sedan. Bara hundra ynka år. Makabert. Foto: Anne-Sophie Redisch / Sophie’s World
Fjälltur i Jämtland
September. En höst utan en fjällvandring är ingen riktig höst. Vi mötte motvinden på väg mot Blåhammaren men resonemanget ”inga dåliga kläder” står sig riktigt bra. Foto: R. Rydén-Fogelberg / travelphoto.se
Hotel Football, Manchester
September. VisitBritain bjöd in till fotbollsresa och då åker jag så klart med! Att få bo granne med Old Trafford och sparka lite boll på taket på hotellet… tja, det fungerar väldigt bra en regnig onsdag i september. Foto: Shelene Satar
St James' Park i Newcastle
…och på samma resa fick jag besöka St. James’ Park i Newcastle också (och även gå på match så klart). Fina fina dagar i England! Foto: någon i gruppen.
Ett regnigt Island
Oktober. Om England var blött så var det inte i närheten av vad Island var, dit vi åkte en helg i slutet på oktober. Inte nog med regnet, vattenfallen bidrog så klart också. Här står jag vid Gullfoss.
November. En snabbvisit till Stockholm och så fick jag en snabbt uppkommen inbjudan till en hangar på Arlanda. Dubbel lycka då, när en av SAS A330E-kärror stod inne, innan avfärd till EWR senare på dagen. Fint så. Fint så… Foto: P. Bredolt / utochspring.com
Utförsåkning i Åre
December. De har inte duggat tätt, skiddagarna, de senaste åren så då får en passa på även när det är lite ”sämre” väder. Åre kallade. Och kastade snöyra över oss i mellandagarna. Fast det är ju charmigt ändå på något sätt. På många sätt.
Jättesköldpadda på Mauritius
Januari 2018. Vi flög nästan 12 timmar och landade på ett varmt och skönt Mauritius, långt från snöyriga Jämtland. Vi brände oss, klappade sköldpaddor och hade härliga dagar på den här frodiga ön. Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu
Världens coolaste gata - Dryden Street
Februari. Jag tog direktflyget från Östersund till London och knallade till stans hippaste gata – Dryden Street. Hur världsklass?
Färöarnas dramatiska vågor
Mars. Underbart fantastiskt vackra Färöarna. Naturen, vägarna och Atlantens gigantiska vågor som kastade sig in över ön. Och över mig… Foto: R.Rydén-Fogelberg / travelphoto.se
Fotbollsmatch på Craven Cottage
Mars. Jag hade drömt om Craven Cottage i massor av år så när möjligheten öppnade upp sig så… tja, tog jag den. Fulham slog Sheffield United med 3-0 och är på väg rakt upp i Premier League igen!
Fotbollsmatch på Wembley
Mars. Dagen efter Craven Cottage bockade jag för en annan arena i min lista – Wembley! Tottenham åkte ut ur Champions League mot Juventus men vilken match och vilken arena sen, kärebarn!
Längdskidor på Storsjön
Mars. Vinterstaden Östersund öppnade så klart upp även i år, även om skridskovägen inte gjorde det. Men längdspår fanns det och det blev en mil där ungefär. Vårvinter. Vi har pratat om det va?
148:e våningei Burj Khalifa
April. Det 38:e årets sista tripp gick till Dubai (igen). Vi maxade våra dagar och passade på att göra 148:e våningen på Burj Khalifa. 555 meter upp, utan att sitta i ett flygplan. Galet. Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu

Alltså. Seriöst. Så galet mycket roliga upplevelser det har blivit och det är en grymt bra grej att sammanfatta det så här. Om inte annat för mig själv och de dagar då man tycker att livet är lite tråkigare än vanligt.

Jahaja. Det var alltså det 38:e året på den här planeten och vad passar då bättre än att kasta sig rakt in i 39:ans (underbara?) värld? Det ska helt enkelt bara göras och då är det lika bra att göra det bästa som går att göra. Så jag säger väl som jag brukar helt enkelt.

Let’s do this.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Grattis på din födelsedag!! Vilken kul grej med födelsedagsselfien 🙂 Och Svalbard har jag nu drömt om i flera år, måste kanske ta och gotta mej lite i dina inlägg därifrån idag.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.