Så blev det onsdag. Jag tog en nätt liten timmesflygning från Östersund ner till huvudstaden för lite festligheter och resebloggarmeetup. Momondo höll ju Open World Awards-event, det där som ni så vackert röstade fram mig i för några veckor sedan. Det var en hel del bekanta ansikten där i Skyddsrummet på Söder Mälarstrand och givetvis en drös med nya också.

Jag noterar också hur fanatiskt vackert det kan vara att flyga från Åre Östersund flygplats. Skärgår’n är allt bra fin även från luften.

SAS Boeing 737-800 Storsjön, Andersön, Frösön och Östersund Fördrink innan festen Finalist i Momondo Open World Awards Finalist i Momondo Open World Awards Solnedgång i Stockholm

Vann jag då? Nej, det gjorde jag inte. Så är det. Huvudsaken är ju inte att vinna utan ha roligt och få vara med att komma först och vara bäst. Så ärligt talat, jag var lite besviken resten av kvällen. Men men, det fanns ju andra bekanta ansikten som vann. Bland annat kammade Daniela på Discovering the planet hem förstapriset i Blogg-kategorin (stort!) och Christian på Mat och resebloggen tog hem andraplatsen. Grattis till er!

Återigen. Tack till alla er som hjälpte till att rösta fram mig som finalist i Video-kategorin.

Igår morse tog jag så, efter en pretty much ganska härlig promenad före morgonrusningen, första bästa morgontåg från sommar-Stockholm och hem till Östersund. Tack till Katarina också, som bidrog med välkomstdrink på balkongen (lyxen!), mat och sovplats. Guld, det också!

Morgon i Stockholm

Det var faktiskt ett bra tag sedan jag åkte Intercity-tåg och det är ärligt talat inget jag direkt sörjt. Eller som Pernilla på Utochspring skrev på min Instastory som jag la upp från sätet i 1:a-klasskupén.

Gick du fel och hamnade på SJ:s museum?

Ja, man kan onekligen undra. Skumpigt och gnissligt var det dessutom. Då är jag å andra sidan glad att jag satt i första klass och inte i boskapsvagnen, som i det närmaste var full och där iPad-ungar tittade på TV-serier och klättrade på säten och vuxna människor hade jobbsnack och drack öl, allt noterat under min korta promenad till bistron för att hämta en mugg kaffe.

Är jag resesnobbig? Inte en chans på norra halvklotet. 1:a klass på Intercity är så långtifrån snobberi man kan komma.

SJ InterCity 1 klass

Torsdagens höjdpunkt? Myrträningen! Våren med RunAcademy börjar lida mot sitt slut och igår kväll körde vi löpning på en myr i närheten av Östersunds skidstadion. Alltså, älska kontrasterna. Ena dagen kavaj, drinkar, festligheter och Stockholmsnatt. Andra dagen en blöt myr, tabata-intervaller och en puls på tretusenfemhundra. Allt under en olidligt vacker skymningshimmel.

Myrlöpning i Östersund
Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu

Tvätta skorna

Det är så jag vill ha det emellanåt, att kastas mellan roliga happenings lite här och var. Fast, just nu längtar jag nog mest efter en ganska lugn och stilla helg. Idag tänker jag jobba på, i morgon blir det Champions League-final, jag ska publicera en ny tripreport på Youtube-kanalen och så ska jag nog fortsätta med något av mina tretton städprojekt. Jag ser ett tydligt mål och vill komma någonstans. Att få färre saker och grejer att ha i luften och fokusera på roligare saker istället. Jag gissar att jag kommer skriva mer om det framöver.

Så. Kontraster med festligheter och myrlöpning? Vad säger ni, är det drömlivet?

7 KOMMENTARER

  1. Grattis till finalplatsen – jag tycker bara det är grymt kul, men det är klart en hoppas när det väl blir en sån 🙂

    Alltså svenska tåg överlag. Vi är så långt efter på alla fronter. Punktlighet, snabbhet, komfort. Jag har verkligen tappat mycket förtroende för tågeriet efter att ha dag- och veckopendlat i flera år. Tar aldrig tåget när jag har en viktig tid att passa, vilket ju är sjukt egentligen.
    Rant over. Spännande att höra mer om rensandet – håller själv på med det, för gud vad det äter energi med pryttlar!

    • Tack Katta!

      Ja, jag tycker det släpar en del på tågfronten och jag skulle så gärna välja det oftare. Men man blir inte jättemotiverad när till och med dess “finaste” klass är ganska medelmåttig. Snabbtågen är ju riktigt sköna att åka men då gäller det ju att tajma dem också.

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här