Pre-race – tankar inför Göteborgsvarvet 2018

Elfte Göteborgsvarvet upcoming! Elfte! Årets höjdpunkt vad gäller träningsmål är äntligen här och som jag har längtat. Vintern och våren har ju ägnats åt en hel del träning och det jag känner mig kunna skryta med i år, kontra tidigare år, är att jag haft mycket bättre träningskontinuitet sedan ett drygt halvår tillbaka. Bra variation, bra mängd och rolig träning. Och att ha fått vara frisk så klart. Viktigt!

Det som jag inte har haft är ett uttalat mål i tid. Jag vet inte varför, men efter sub-100 2015 så har jag liksom släppt det där lite. Nu blir det mest för att det är kul. Typ. Men ändå, det finns ju så klart tidsambitioner. Jag satt i bilen på väg ner från Östersund i torsdags och funderade lite. Det här är vad jag kom fram till.

Sub 1.39.27

Att sätta personbästa (och putsa 1.39.28-tiden från 2015) vore ju så klart det allra roligaste och det vore jag helt galet stolt över! Det som talar för är att jag tränat mer löpteknik i vinter och vår. Jag har kört fler intervaller, förvisso kortare cardio-pass men också betydligt tuffare än tidigare. Plus att jag även fått in längre långpass än tidigare, framförallt längre i tid och över två timmar.

Det som talar emot är att jag inte tränat upp farten ordentligt (känns det som). Plus att vädret skvallrar om 22°C, strålande sol och nästan vindstilla, vilket kanske inte är helt optimalt löparväder. Och dagsformen har jag inte en blekaste om.

1.39.27-1.45.00

Det här spannet är i mina ögon det mest rimliga. Vinterns och vårens träningsmängd känns som gjord för det här. Med bra förberedelser (frukost, toabesök och så vidare) så har jag spetsat förutsättningarna ytterligare. Trots en förmodad värmebölja över Göteborg så borde jag kunna springa in här om ben, mage och huvud håller ihop.

1.45.00-1.55.00

Det ska väl till något liknande 2017 för att snubbla in på Slottsskogsvallen så här ”sent”, att kroppen på något sätt sagt ifrån (benen 2017, magen 2004). Jag kommer förmodligen inte att vara jättenöjd men det hänger ju lite på förutsättningarna också. Krampar jag efter en mil och ändå kutar in på under två timmar så… ja, då är det dumt att klaga (på mer än förberedelserna, för jag ska inte krampa efter en mil).

Över två timmar

Brutet ben eller att någon go gubbe i Slottskogen får mig att bryta loppet för att ta en öl istället. Det är nog de enda förklaringarna till att klockan stannar på över två timmar. Jag säger inte att det är orimligt, jag säger bara att det ska till en del mer eller mindre unika omständigheter…

Andra funderingar?

Värmen kommer nog ställa till det för många tror jag. Själv har jag bestämt mig för att kuta i shorts istället för mina löpartajts, som jag tror blir för varmt. Eftersom jag gillar kompressionskänslan i tightsen så köpte jag ett par strumpor för vaderna som jag tänker testa. Får se var det slutar.

Det var förresten riktigt trevligt att bara strosa runt på Göteborgsvarvet Expo och ta in peppen igår eftermiddag. Jag var lite skeptisk till att de flyttade hela mässan från startområdet för några år sedan men det är betydligt enklare att hämta ut nummerlappen nu, när det är på Svenska Mässan vid Liseberg.

Göteborgsvarvet 2018 Kompressionsstrumpa

Sedan ska jag ju försöka se FA-cupfinalen också. Chelsea mot United. Det får väl bli efterfesten. Hoppas jag…

Så, mitt elfte varv runt Göteborg ska klaras av och har jag räknat rätt så är det min tolfte halvmara. Hoppas det här blir den folkfest som det brukar vara och om ni är på plats – heja på lite extra. Det lär behövas i värmen längs Göteborgs gator!

Fler som ska springa? Eller bara njuta av sommar-Göteborg?

Majvärme i Göteborg

Solnjutning i Göteborg
Foto: R. Rydén Fogelberg / travelphoto.se
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

  1. Stort lycka till! önskar att jag sprang men nej, orkade inte fixa med boende då mina kompisar redan bokat och åka över dagen kändes inte direkt motiverande bara för att springa ett lopp.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.