Pre-sommar 2018 – en bucketlist

Maj bara försvann och juni gör snart entré. Förstår inte riktigt var tiden tog vägen men alltså, heads up – vi sitter snart med en sommar i knät! Eller ja, maj har ju faktiskt varit sommar om vi ska vara petiga. Galet vilket väder, galet vilka härliga kvällar, galet att kunna cykla i shorts till jobbet flera dagar på rad. Galet. Och skönt!

Ett par tidigare år vid den här tiden har jag ju postat inlägg om bucketlists och önskemål för den kommande sommaren och jag tänker att jag gör likadant i år. Undrar om det inte var Sara på Träningsglädje som jag hittade det först hos? Nu är det fler som gör det (Maria också) och har ni själva en lista för sommaren så lämna gärna den som en kommentar längst ner!

Så, sommaren 2018. Här är mina önskemål!

Galdhøpiggen – tredje gången gillt!

Två år på rad har den stått på listan men logistik och andra omständigheter har ställt till det. I år ser det betydligt mer lovande ut så nu vore det väl fasen om det inte gick i lås. Vi har till och med varit hos min vandrarkollega Martin och rekat, då han gjorde toppen förra året. I år händer det! Förhoppningsvis.

I alla fall tio golfrundor

I år tänker jag inte lösa något medlemsskap på min ”hemmabana” på Frösön utan tänker mig ett greenfee-medlemsskap någonstans och så tar jag sikte på att spela på flera andra banor istället. Fjällbacka lockar framförallt, den ser fantastiskt fin ut. Ekerum också.

Förra året fick jag inte ihop i närheten av så många rundor jag ville och jag tänker nog vara lite mer försiktig i år. Tio-femton kanske? Ska börja med en 30-minuterskurs och påminna mig själv om hur man håller en klubba. Det brukar vara en bra start.

Löpträna ”rätt”

Det kommer ett eget inlägg om sommarträningen men kort kan jag säga att jag inte tar sikte på antal kilometer den här sommaren utan kvalitet och att träna rätt. Jag vill få tillbaka farten så det blir mitt primära mål.

Löpträna på Kroppefjäll

Jag har gått och blivit lite Dalslands-kär på senare år och vill återupptäcka sånt som jag inte sett sedan jag var liten. Kroppefjäll var jag på ett oräkneligt antal gånger som barn och både åkte skidor och sprang, så jag tänker att jag ska göra det minst en gång i sommar. Sedan går det ju att diskutera om det faktiskt är ett fjäll och jag vet att det finns vissa som inte håller med, trots att det sträcker sig hela 234 meter över havet.

Borekulle

Bänka mig framför fotbolls-VM

Givet. Sommarens höjdpunkt. VM i Ryssland ska följas och jag ska göra mitt bästa för att se så många matcher som går. Sverige är med, Italien är (tyvärr) inte med, England är med (och lär gå lika dåligt som vanligt) och Tyskland är med. Som Sverige möter. Hyperintressant mästerskap och längtan är stor! 14 juni kickar vi igång!

Göra en privat flygtur

Det står nästan på listan varje sommar men har man folk som kan ratta ett flygplan så vore det väl själve fasen om det inte gick att få till en tur över Vänersborg, Dalsland och kanske lite kustremsa. I år händer det. Också! Och ni minns väl den fina turen över Trollhättan för två somrar sedan? Om inte, there’s a vlog about that.

Fotbollsgolf så klart

Det blev ingen fotbollsgolf förra sommaren så nu får det bli comeback. Jag har bara vunnit ett av hundrafemton försök (typ) så det är väl dags igen. Knät är fortfarande halvtrasigt, skorna har inte luftats på två år och jag själv har knappt petat på en fotboll på lika länge. Upplagt för succé med andra ord!

Blekinge och Öland-roadtrip

Jag har redan varit där nere men jag skulle ljuga om jag sa att jag upplevt det. När jag jobbade för Telenor 2009 så var jag i både Karlskrona och Borgholm men man ser inte jättemycket av ställena när man står inne och kränger telefoner i en matbutik hela dagarna. Nu är planen att upptäcka mer av landskapen och jag behöver tips på smultronställen. Kommentarsfältet är längst ner här, varsågoda!

De mer generella planerna

Det finns även några planer som inte kräver ett helt utlägg. Jag ska försöka att njuta och inte bara hetsa runt i sommar-Sverige. Jag vill upptäcka Göteborg lite djupare än jag gör på Varvet. Jag vill umgås med familjen och kanske återuppta kontakten med folk som jag inte hört av på länge. Jag vill gå barfota på Bohusläns klippor. Jag vill susa fram på vägar jag aldrig kört på, med avstängd klimatanläggning och nerrullade rutor. Jag vill skratta. Jag vill ha solnedgångar i världsklass. Jag vill njuta av långa ljusa sommarnätter och dimmiga, tidiga gryningar trots att jag vet att ekvationen oftast inte går ihop.

Jag vill må bra, kort och gott. För det är väl själva grejen med hela sommaren tänker jag. Det finns bara en svensk sommar och den är för kort för att slösa bort.

Juni, juli, augusti. Ge mig. Så kör vi. Tillsammans!

Lummiga kvarter i Fjällbacka

9 KOMMENTARER

 1. Öland har ju några fina golfbanor, t.ex Saxnäs där jag sänkte mitt hcp rejält (det fanns förbättringspotential :-)) och så Ekerum där du kanske stöter på en prins-namne. Annars gillar jag Capellagården, Eketorps fornborg och Ottenby fågelstation.
  Allt jag vet om Blekinge är Sweden Rock Festival, och den blåser förbi som en orkan redan nästa vecka!

 2. Låter härligt att mysa här nere i väst.
  Vill bara påpeka för utsocknes läsare att det finns ingen anledning att debattera om ifall Kroppefjäll är ett ”fjäll” enligt svensk mening. Det är ju ett ”fjell” från den norsktalande tiden, alltså ett berg eller en högplatå, precis som tex Kynnefjäll i Bohuslän. Vi har bara varit svenska sedan 1600-talet.
  Hälsningar från en bohusläning 🙂

 3. Kristianopel i östra Blekinge är en liten fin (och historisk) pärla. I Karlskrona är det fin utsikt över stan från Bryggareberget. Åk guidad tur ut till Kungsholms fort. Minigolfbanan på Dragsö är byggd av miniatyrer från världsarvet. Marinmuseum med ubåt är mkt värt ett besök.
  Brunnsparken i Ronneby är fin och caféet Mandeltårtan ligger i närheten och serverar rysligt goa saker. Järnavik är fint och där kan man ta båt ut till Tjärö. I Karlshamn är en båttur ut till Kastellet väl värt. Även båt ut till Tärnö/Östra Bokö mfl är trevligt. Eriksberg som är ett viltsafari har både häftiga djur och natur och god mat. Hanö utanför Listerlandet. Bokskogarna på Ryssberget är mäktiga. Tja, det var några tips i alla fall. Vill passa på att tacka för inspiration till Färöarna, åker dit om en dryg vecka!

  • Hej Nipe och stort tack för riktigt fina tips! Det låter som att våra dagar i Blekinge kommer att bli fulla ganska snabbt! Rysligt gott fika säger jag aldrig nej till heller, bra detalj! 😉

   Och Färöarna, vad härligt! Hoppas att du får en riktigt fin resa dit, och det borde väl vara lite grönare nu än när jag var där. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.