Det här kommer att låta helt barockt. Jag vet. Men fram till i lördags var det en sanning helt utan modifikation. Och kanske lite av mitt signum (och ett samtalsämne i fikarummet och med andra fotbollsfans). Ett signum som nu är söndertrasat i beståndsdelar och ligger utspritt över Jämtkraft Arena strax utanför Östersund. Jag var alltså på min första allsvenska fotbollsmatch med Östersunds FK. Jag tog mina första andetag i Allsvenskan på jag-vet-inte hur många år.

Undrar om inte min senaste allsvenska match var ett Stockholmsderby på Råsunda 2003-ish.

Jo, jag har så klart sett ÖFK tidigare på samma arena men då har det varit division 1, Superettan och en jippomatch mot Rosenborg för ett par år sedan. Men både Allsvenskan och även vinterns Europa League har passerat utan att jag tagit mig an jakten på en matchbiljett.

Och faktiskt, en behöver inte hålla på klubben som spelar i samma stad som en bor. Än mindre gå på deras matcher “bara för att”. Den myten verkar dock leva och frodas.

ÖFK tog hur som helst emot Häcken i lördags och efter uteblivna diskussioner blev det tre poäng till hemmalaget (2-0). En liten speciell match kan det faktiskt ha varit då en rad spelare, och även den så hyllade tränaren Potter, nu verkar vara på väg bort från klubben. Well, jag var inget ÖFK-fan innan och är det inte nu heller men självklart är det roligt med toppfotboll i stan och jag hoppas så klart att det får fortsätta vara så.

Allsvenskan på Jämtkraft Arena i Östersund Allsvenskan på Jämtkraft Arena i Östersund

En sista suck blev det också när den något mer internationella klubblagssäsongen avslutades. Givetvis med Champions League-finalen men också den osannolikt viktiga matchen på Wembley tidigare på kvällen. Fulham slog Aston Villa och därmed är klara för Premier League nästa säsong! Lite extra kul tycker jag ändå att det är, då jag själv såg dem i en 3-0-seger i mars i år och nu är alltså Craven Cottage återigen en arena i Englands högstadivision!

Fast. Champions League. Real gjorde var som krävdes och slog Liverpool i finalen, vilket jag som United-fan givetvis tackar lite extra för. Säsongen med klubblag är därmed över (och Allsvenskan har sommaruppehåll) och nu kan vi ta sikte på nästa fotbollsevent.

Fotbolls-VM. Tre matcher om dagen. Bring it on!

Real Madrid - Champions League-mästare 2018

2 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här