Snapshots från helgen med Göteborgsvarvet

Så var helgen med Göteborgsvarvet över och det har, förutom själva halvmaran, inneburit familjehäng och en försmak av sommarens vistelse på Sveriges framsida. Önskan om att vilja ha Göteborg-ish som hemmabas dyker alltid – ALLTID – upp under Varvet-helgen. Slottsskogens lummiga ljusgröna trädkronor, Göteborgs uteserveringar där folk njuter av eftermiddagssolen, det härliga citylivet och försommarkänslorna med alla förväntningar som hänger i luften.

Just i år har allt det där varit extra tydligt. Värme, klarblå himmel och folkfest. Sommar! Herre vad fint!

Jag ska återkomma med en mer komplett race report kring Varvet, men ska samla tankarna först kring om jag är nöjd eller inte. I väntan får ni lite snapshots från helgen som gått. För på det stora hela har det varit en kalashelg. Som det brukar vara.

Arbeta på distans i baksätet på bilen
Nedresan började i baksätet på bilen och ett par timmars jobb. Riktigt lyxigt att smacka upp dator med mobilt bredband och perfekt tillfälle att stöka undan lite administrativa sysslor som inte kräver dubbla skärmar. Satt som en kung där bak, ska nog nyttja den platsen oftare framöver.
Skymning i Filipstad
Ett improviserat stopp i Filipstad, som visade sig från en riktigt fin sida i skymningen.
Frukost på Scandic Crown i Göteborg
På Varvet-lördagen blev det hotellfrukost på Scandic Crown i Göteborg, ett koncept vi började med förra året. En bra lösning och bra tid för mat tre-fyra timmar innan loppet.
18 kilometersmarkeringen på Vasagatan
Från Scandic tog vi promenaden ut till Slottsskogen och började tagga lite längs blå linjen som vi följde från Avenyn och ut. 18 kilometer passerar man på Vasagatan.
Innan starten
Taggad, kittad och klar inför mitt elfte Göteborgsvarv och totalt tolfte halvmara. Startgrupp 7 med mig själv och ett par-fem tusen andra stack iväg 13:42. Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu
1.50.16. Medaljen uthämtad. Göteborgsvarvet avklarat.
1.50.16. Medaljen uthämtad. Göteborgsvarvet 2018 avklarat.
Dusch efter Göteborgsvarvet
Att kunna ta sig en dusch bara en kort stund efter målgång är verkligen lyxigt. Då spelar det mindre roll att det är kallvatten utan tryck i duschslangen.
Slottsskogen i Göteborg
Vi tajmade ingen bra spårvagn in till stan efter loppet så vi tog promenaden tillbaka in till centralstationen. Då fick vi njuta lite extra av Göteborgs försommarkänslor. Slottsskogen är bra vackert! Och benen var stela…
18 km - efter loppet
Återigen vid 18 kilometer, fast åt andra hållet. Svårt att tro att det för fyra-fem timmar sedan var ett lämmeltåg av halvmaralöpare här. Helt städat, så när som på ett par blåa toaletter. Effektiviteten!
51000 steg under Varvet-dagen
Promenad från centralen till Slottsskogen, 21 kilometers löpning och sedan en promenad tillbaka in till city. Stegräknaren i Garmin-klockan stannade på 51k steg. Det blev dagens enda personbästa för min del. Lagom mör vid middagen…
Brålanda, Dalsland
Vi tog vägen genom Dalsland när vi åkte hem igår och Brålanda är ju byn där jag växte upp på 90-talet. Funderar på en guidad stadsvandring där i sommar och återse lite gamla hoods. Vem som är guide? Jag själv.
Värmland
Värmlands västra delar passerar man också om en tar E45:an norrut. Kanske inte snabbaste vägen med fartkameror och annat men vackert är det!

7 KOMMENTARER

  1. Alltså BRA JOBBAT! Imponerad av alla som lyckas springa det där.
    Och Göteborg, GÖTEBORG, jag har sån Göteborgs-längtan efter att ha svarat på en sommarlista i min blogg… Göteborg är verkligen synonymt med sommar för mig. Så ja, jag kan förstå dina känslor där.

    • Tack Jenn! Blir du inte lite sugen på att springa? 😉

      Ja, Göteborg. Det kanske blir en fortsättning på det där med Göteborg och sommar just i år…

  2. Tossebergsklätten avbildad där på sista bilden minsann. Ni skulle tagit omvägen upp dit för att spana ut över det Värmländska landskapet! 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.