Den traditionslöse midsommarfiraren

Midsommar. Även om jag generellt blivit mindre och mindre traditionsbunden på senare år så är midsommar en av de svenska högtider som jag aldrig riktigt haft någon riktig tanke kring. Det har fått bli som det blir och den där fasta punkten, de där måste-händelserna, har i det närmaste helt uteblivit. Jag är på det stora hela en helt traditionslös midsommarfirare. Om ”firare” ens kvalar in.

Bara därför satt jag och funderade på vad jag faktiskt gjort den här helgen tidigare år. Det finns en gemensam nämnare rakt igenom och det är att jag umgåtts med de som stått mig allra närmast. I övrigt är variationen och platserna jag varit på ganska stor, med en riktig peak 2017.

I år blir det hemmafirande utan några direkt planerade happenings. Jag har åkt ut till golfklubben och löst medlemsskap. Och har sett och ser på fotbolls-VM. Mer tradition än så blir det inte. Om det nu ens går att kalla tradition.

Flashback Friday

Vi kör en tillbakablicksfredag då. Från 2010 till 2017. Från mig. Till er. Jag hoppas att ni får en bra midsommar, vart ni än befinner er, och kör försiktigt om ni ska ut på vägarna.

Midsommar 2010
Midsommar 2010 firades i min gamla lägenhet i Östersund. Vi slängde upp grillen bredvid en sandlåda. Och ser ni, en iPhone 3GS. Det var ett tag sedan…
Midsommar 2011
Midsommar 2011 firades i Raftälven, Krokoms kommun med båtfärd och ”klassiskt” midsommarväder. Och lite får.
Midsommar 2012
Midsommar 2012 firades ”hemma” i Skärgår’n, trots att jag inte ens flyttat dit då. Men det blev långbord, mat och sällskap av mina blivande grannar.
Midsommar 2013
Midsommar 2013 firades på Stocke titt på Frösön. Förmodligen det mest traditionsenliga firande jag gjort. Någonsin.
Midsommar 2014
Midsommar 2014 åkte vi ett helt gäng till Kluk utanför Östersund. Vi såg fotbolls-VM och där både sol, snö och hagel tävlade om vem som kunde leverera roligaste midsommarvädret. Variationen vann!
Midsommar 2015
Midsommar 2015 blev en lugn och stilla tillställning ute på Andersön, utanför Östersund. På Åreskutan i fjärran låg snön tjock och folk åkte faktiskt skidor där.
Midsommar 2016
Midsommar 2016 firades in vid Nulltjärn och Vålådalen. Öppen eld och fjällutsikt är något av det absolut bästa jag vet. Oavsett årstid.
Bergsbestigning på Svalbard
Midsommar 2017 var ren och skär njutning. Svalbard, kajakpaddling och topptur. Osannolikt fantastiskt på så många fantastiskt fantastiska sätt!
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

7 KOMMENTARER

 1. Du verkar ändå haft ganska härliga och trevliga midsomrar de senaste åren. Bilderna var ju dessutom helt fantastiska!
  Jag är likadan med Midsommar. Detta året är nog första jag tillbringar ensam dock. Det gör inte så mycket egentligen för jag ska tillbringar fem dygn ihop med mamma och syster nästa vecka så jag ser det som en mental uppladdning att få vara lite för mig själv den här helgen 🙂

  • Eh, det var inte meningen att blir så självupptagen och bara prata om mig själv. Ville ju även önska dig…
   Glad Midsommar! Hoppas att det blir en bra helg, och att Sverige vinner över Tyskland.

   • Haha, det är helt okej att prata om sig själv! Och jag håller med, behöver också stunder/perioder av mindre sociala aktiviteter för att orka med de perioder som peakar. Midsommar, jul och dylikt är faktiskt utmärkta tillfällen för det här, då jag framförallt de senaste åren inte umgåtts med fler än min sambo och ibland hennes barn under de här högtiderna. För att inte prata om när jag kan åka iväg själv en sväng och få eget ansvar över tillvaron. Det är också fint och bra kontrast till allt annat som händer. 🙂

 2. Fina bilder! Vi tog inte med oss den traditionen när vi emigrerade så nu har vi en tradition mindre att hålla reda på. Det är skönt. Tack vet jag vardag! 🙂

 3. Det lät som din midsommar påminde lite om vår. Först en tur till golfbanan (årlig midsommarscramble) och sen blev det fotboll för hela slanten. Nu inbjöd ju inte vädret direkt till något mer heller…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.