Heldag i Vancouver och resebloggarhäng(broar)

Om man bor 60 mil från varandra i Sverige, var är det då mest naturligt att träffas om man är resebloggare? Umeå? Stockholm? Eller råkar man sonika synka ihop sig på Kanadas västkust och få en heldag i Vancouver? Typ.

Tajmingen kunde knappast ha varit bättre. Efter att ha roadtrippat från Fernie i sydöstra British Columbia var nu Eva, som driver resebloggen People in the street, med sällskap i Vancouver för några avslutande dagar på sin resa. Så, vi bestämde oss helt enkelt för att ses någon av våra synkade dagar.

Efter att jag fått min morgonlöpning så där första dagen i stan så blev jag upphämtad i närheten av mitt Airbnb-boende. Därifrån rullade vi i deras hyrbil ut på några enklare äventyr i krokarna kring Vancouver. Vi skulle kunna kalla det för resebloggarhäng(broar), när man tittar tillbaka på det. Så här blev tillslut vår heldag i Vancouver!

Downtown Vancouver

Lynn Canyon Park

Dagens första anhalt blev Lynn Canyon Park, som jag haft span på sedan senaste besöket i stan för två år sedan. Parken ligger drygt 15 kilometers bilresa från downtown Vancouver och i storstadsområdets nordöstra utkanter. Det finns flera vandringsmöjligheter men mest känd är den nog för sin hängbro, som ligger bara ett par minuters promenad från parkeringen.

Det är dessutom gratis att gå runt här och även om det är folk så är det inte i närheten av Capilano, som vi besökte senare under dagen. Vi gick en kortare runda och lyckades för ett ögonblick att få bron helt för oss själva. Inte helt vanligt verkar det som.

Eva på People in the street
Eva på People in the street

Grouse Mountain

Vi lämnade Lynn Canyon och tog bilen mot nästa anhalt, Grouse Mountain, i stor-Vancouvers norra delar. Hit hade jag redan planerat att åka på den här resan, för att göra trailen Grouse Grind, men det är inte mig emot att besöka berget fler gånger.

Det blev linbanan upp och där njöt vi av Peak of Vancouver, som det också kallas. Vi åt lunch och tittde också på den lekfulla brottningsmatchen mellan björnarna Grinder och Coola, en match som Grinder förmodligen startade.

De här björnarna är två föräldralösa djur som hittades på olika platser i British Columbia 2001. Grinder gick helt utmärglad på egen hand, så hans mors öde är inte känt. Coola blev också ofrivilligt övergiven efter att hans mamma och syskon blivit påkörda och dödade av en lastbil.

Grinder och Coola adopterades och lever nu i parken året runt. Grouse Mountain har även fler djurupplevelser och jag rekommenderar att ni läser mer om detta på deras webb, om ni har planer på att besöka området. De jobbar hårt för djur och natur så det här är alltså inte på något sätt en djurpark.

Grinder och Coola
En av ugglorna på Grouse Mountain

Capilano Suspension Bridge

Strax söder om Grouse Mountain ligger dagens tredje besöksmål. Capilano Suspension Bridge Park är också känt för sin hängbro och den bron är dessutom bra mycket större än den i Lynn Canyon. Här får man betala för att ta sig in men det gjorde vi gladeligen (med facit i hand). 

Hela parken är till ytan mindre än Lynn och det är betydligt mer folktätt här men upplevelserna är å andra sidan aningens mer svindlande. Förutom själva hängbron, som hänger 70 meter ovanför Capilano River, finns det även ett antal mindre hängbroar högt upp bland träden och även en cliffwalk, en bro som hänger ut från bergväggen.

Som sagt. Vi pratar ju faktiskt om resebloggarhäng(broar) här. På riktigt. Jag och Stefan, Evas man, poserar gärna på den gungande bron.

Jag och Stefan, Evas man
Foto: Eva / peopleinthestreet.se
Jag själv på Capilano Suspension Bridge
Foto: Eva / peopleinthestreet.se
Dryden - trädkramaren
Foto: Eva / peopleinthestreet.se

Middag downtown

Eftermiddagen led mot sitt slut och hungern började prata med oss. Vi drog oss in till downtown igen och varvade ner med mat och prat, innan jag tog promenaden tillbaka till min lägenhet när mörkret lagt sig över stan. Jag fick en riktigt fin heldag i Vancouver och tänk egentligen vad världen är liten och stor på samma gång. Vi bor som sagt 60 mil från varandra hemma i Sverige men ses stället långt bort på Kanadas västkust.

Det är nästan så det känns fullt normalt.

Middag i Vancouver
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

11 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.