Första dagen – att mosa och ta revansch

St. Olavsloppet. Dag 1. Jag var så galet taggad igår morse att allt jag ville var att få komma ut och göra mina 16km+ mellan Stjørdal, Framnes och Steinvikholmen. Ta revanschen. Mosa sönder tiden från förra året när jag nästan fick kapitulera. Springa i de där satans uppförsbackarna och visa vem som bestämmer. Göra jobbet helt enkelt.

Ändå snoozade jag 25 minuter och ville helst bara dra täcket över huvudet ett par timmar till när mobilen skrek första gången. Jag är ganska trögstartad på morgonen. Det är sedan gammalt.

Well. Jag är ju noga innan lopp. Känslig mage har fött rutinerna jag måste följa för att inte åka på nån skit längs banan. Frukost i rimlig tid, en mugg kaffe och toalettbestyr. Vi var också i god tid på plats innan min start i Stjørdal. Så sett kunde det ju inte bli så mycket bättre, när det kommer till förberedelser alltså.

En mugg kaffe innan start
Uppvärmning i Stjørdal
Starten i Stjørdal

11:05 stack jag ut. Fyra minuter och sexton sekunder senare passerade jag första kilometern och insåg att nja, det här tempot kommer jag inte palla i en och halv mil till så jag drog ner en aning. En timme och sexton minuter senare växlade jag över till min lagkamrat. Tiden från 2017 var mosad, backarna besegrade och hade jag velat hade jag kunnat göra nästa sträcka också av bara farten. Känslan!

Det kommer en mer komplett racereport framöver, med alla mina sträckor inkluderade. Kort kan jag ändå konstatera att jag snittade på 4:44 per kilometer igår, vilket är sub-100-tid på halvmaran. Det är jag nöjd med, framförallt med tanke på hur banprofilen ser ut.

Målgången i Steinvikholmen
Målgången i Steinvikholmen
Fin tid efter dubbelsträckan på St. Olavsloppet

Några timmar senare gick laget i mål i Levanger och vi passade sedan på att kolla Sveriges kross mot Mexiko och Tysklands tidiga uttåg ur VM. Nu gillar jag i och för sig Tyskland men skrällar är ju ändå skrällar. Sverige är ju ändå Sverige. Trots att jag tippat oss sist i tävlingen på jobbet. Jinx, någon?

Idag är det nya tag och jag kör dagens sista sträcka. Det är ”bara” 5,4 kilometer så jag tänker försöka hålla bra tempo då. Det lutar dessutom åt att det blir syrerikt då det utlovats regn i området. Kanske rentav kan bli bra? Jag får lov att återkomma om det. 

Och som avslutning ska jag slå in en öppen dörr – shit vad Norge är vackert! Plus den där detaljen att Sverige spelar åttondelsfinal i VM nästa vecka!

Heja Sverige!
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.