Bajsmacka gånger fem – veckans shitlist

Det har varit en bra vecka. Två bra veckor faktiskt. Jobbat på distans på dagarna och försökt att upptäcka Göteborg på eftermiddagar och kvällar. En jädrigt bra lösning och superlyxigt med möjligheten att jobba från annat kontor än just i Östersund. Får jag bara med mig datorn och får en arbetsplats med dubbla skärmar så har jag allt jag behöver. Det är så det ska fungera. Men what about ”bajsmacka gånger fem” då?

Well. Det har så klart (?) funnits i-landsproblem som svärtat ner tillvaron under dagarna som gått. Jag tänkte köra lite söndagsångest helt enkelt. Det är ändå bra, för det ger perspektiv på vilka enkla problem jag dras med kontra alla världsliga saker som skogsbränder, torka, krig och annat. Redo? Let’s go.

1. Walter

Veckans första bajsmacka går till Walter. Katten. En fin liten kisse som är social som få andra och som gärna hänger runt benen när man är hemma. Men han hänger gärna runt mitt i natten också. Rotar i bokhyllor bredvid sängen, klampar upp på min mage och buffar med sitt huvud mot mitt för att bli gosad med. Såväl 04:32, 05:12 som 06:39.

Dessutom är han skäligen misstänkt för att ha lekt med min klocka någon av nätterna. Framförallt när han visade ett ganska stort intresse för den kvällen innan jag upptäckte repan. Jag kan inte komma på något annat som kan ha repat den så här. Rakt över urtavlan.

Dammit you, din nattvandrande gullepluttkatt.

Katten Walter En repad Garmin Fenix 5

2. Träningsbristen

Två hundra meter. Så långt från Slottsskogen bodde jag första veckan. Ett träningspass blev det. Andra veckan blev det lite längre, drygt en kilometer, när det byttes lägenhet. Ett ynka pass även då. Tanken var ju att fortsätta med mitt träningsmål för sommaren men jag har i det närmaste kapitulerat. Ofrivilligt. Fyra pass, varav två sedan i fredags, på drygt två veckor är inget som bygger kondition direkt. Epic fail på den. Trots närheten till blå linjen.

Göteborgsvarvets klassiska blå linje

3. Göteborgstrafiken

Jag gillar att köra bil. Men Göteborg är ändå ett trafikmässigt ghetto när det kommer till att ta sig runt med bil. Allra helst den här sommaren, när hela stan är väggbyggesområde i samband med byggandet av den omdiskuterade Västlänken. Götatunneln är stängd åt ena hållet och det är nästan fler orangea omdirigeringsskyltar än ordinarie blåa, gröna och vita.

Lyckligtvis är Google Maps uppdaterad och navigerar mig rätt i virrvarret av tillfälliga vägar men jag lider med de stackare som förlitar sig på sina bilars inbyggda navigeringssystem, som förmodligen inte har de senaste kartorna…

Trafiken i Göteborg

4. Restaurangerna & utelivet

Alla härliga restauranger som finns på massa korta stenkast från kontoret där jag sitter. Sommarkassan har haft en förmåga att sina lite snabbare än tänkt, plus att träningssuget försvinner så fort en känner doften av en god middag och eventuellt något drickbart till. Matlådor liksom, ett fenomen som slutade existera i samma veva som en passerade stadsgränsen till Göteborg.

Den goda maten

5. Trångboddheten

Jag inser plötsligt hur otroligt mycket space jag har hemma i Östersund och på Frösön. Både i själva lägenheten och i livet rent allmänt. Jag tycker att jag äger för mycket prylar men ändå har jag inga problem att ha det luftigt hemma. På stan är det aldrig några köer att prata om och parkeringsplatser går att hitta utan större problem. Vill jag så kan jag ta bilen tio minuter till total tystnad från stans oljud och bara en timme bort ligger fjällen med allt vad det innebär.

Kan inte se det hända i Göteborg direkt. Folk överallt. Ljud överallt. Stad överallt. På gott och ont så klart.

Din egen bajsmacka?

Har du haft någon bajsmacka den här veckan? Alltså. En riktig. Eller två. Inte i stil med att du ätit för god mat istället för att träna eller annat tramsigt gnäll som knappt kvalar in som just gnäll. Lämna en kommentar och så i-landsgråter vi lite tillsammans.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

 1. Cry with me.

  Blev uttvingad, helt enligt uppsägningsavtal, på två veckors ofrivilligt arbete. Bönade och bad om att slippa! Skaffa fram en vikarie, gör vad som helst…på andra sidan kommunikationen: Betongmur 🙁
  Fick ta ut förskottssemester från nya jobbet och dra iväg, dessutom en dag för tidigt.
  Skulle hem på en fredag, helgen var redan planerad. Träff med de långväga vännerna, den som arrangeras vartannat år…
  Förseningar! En bricka i ett större spel utan möjligeter att påverka.
  Idag är det visst dagen D. Knappt sovit på hela helgen. Ska flyga Stavanger-Oslo-Stockholm-Göteborg plus taxi för att landa på farstugolvet runt 22 ikväll. Spendera den sista lilla energin på fru och dotter innan ett desperat försök att ställa om från nattarbete till en härlig semestervecka med dottern. (Frugans semesterveckor var de jag just jobbat…)

  Ät den bajsmackan!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.