Bollen är rund och juni är 30 dagar

Juni. 30 dagar av sommar. Eller ja, mer ”sommar” eftersom maj i sig var betydligt mer somrig än vad juni någonsin blev. Men det hindrar mig ju så klart inte från en sammanfattning av månaden, den har ju passerat hur än vädret må ha blivit. Och på det stora hela en fantastiskt period om trettio dagar och trettio nätter.

Två dagar in på månaden satte jag mig på tåget ner mot Arlanda för vidare färd ut i världen. Jag gjorde min A350-premiär när Lufthansa flight LH476 tog mig från München till Vancouver. En blandad upplevelse av ett trevlig flygplan men sämre inflight-tjänst. Fast vacker är den, tvättbjörnen.

Lufthansa Airbus A350-900 i München

Vancouver då? Ja, det finns fortfarande en del kvar att blogga om från resan men lite har jag hunnit med. Som att jag ägnade mig åt resebloggarhäng(broar) i Lynn och Capilano och lite reflektioner efter hemkomsten. Jag ska skriva om Bryan Adams-konserten framöver, precis som BCMC-trailen och flygresorna hem.

Bryan Adams live i Vancouver

Hem kom jag och samma eftermiddag stack jag ut till Bynäset utanför Östersund och körde en lugn och fin löprunda. I terräng! Det där stället alltså. Sådana där kvällar alltså. Ge mig mer!

Bynäset, vid Frösön, med Storsjön bredvid sig

Jag satte ju upp ett träningsmål för sommaren, där jag ska variera mysiga långpass med snabba intervaller och tröskelpass i mjölksyratrakterna. Även om jag har tränat en hel del i juni så har variationen uteblivit. Men jag verkar inte lida så mycket för det. Tydligen.

I junis sista dagar sprang jag St. Olavsloppet med ett lag från jobbet. Tre av fyra dagar var jag igång och två av dessa var på den så vackra norska sidan. Jag tog revansch på förra årets kaossträcka, jag sprang i åtta plusgrader och fjällregn och gjorde mina fem snabbaste kilometrar någonsin följt av sista dagens knappa mil från Rödön till Frösön.

Egentligen borde jag anmält mig till Stockholm Halvmaraton i höst. Och jag ska nog göra det, för att få en bra morot inför hösten och verkligen sätta veckornas träningsmål. Formen verkar det dock inte vara något större fel på.

Innan start vid St. Olavsbrua.
Foto: D. Kunze

Nytt fint personbästa på 5k!

Övriga blogginlägg från juni

Sedan har ju så klart fotbolls-VM rullat under halva månaden. Sverige har, lite oväntat, tagit sig vidare till åttondelsfinalen och jag drog på mig min gulaste Sverige-tröja och såg Mexiko-matchen i Levanger. Fotboll alltså. Bollen är rund och allt sånt. Kärebarn vad kul det är. Oftast. Ibland i alla fall. Kanske.

Däremot tycker jag att fair play-tramset är just trams. Lag som är helt ointresserade av att spela fotboll på grund av taktik kring fair play, eller att landa på andra plats i gruppen för att få den ”enkla vägen” till final, hoppas jag råkar på karma av den högre graden.

Med det sagt hoppas jag att Japan och England åker ut redan i åttondelsfinalerna. Jävla fasoner alltså.

Heja Sverige!

Juni. 30 dagar av ”sommar” har övergått till juli, som förhoppningsvis blir 31 dagar av riktigt sommar. Det kommer att bli jobb, nya äventyr, lite mer jobb, semester och förhoppningsvis nya upptäckter i de allra sydligaste delarna av vårt land. Men om det lär ni få läsa framöver.

Juli. Let’s do this.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

    • Tack! Japp, det är så vi syns vi som jobbar på den där myndigheten. Jag fick inte vara med och välja färg på tröjan men hade jag fått göra det så hade jag nog valt… samma. Otroligt praktiskt!

      Och ja, fakkin’ grejt månth.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.