Det var ju så här det en gång började

Sommaren 1986 har jag förvisso bara fragment till minnen av men några av dem är klara som finaste sommardag. Jag var sex år. Jag, min bror och hans nyfunna vän Helena från Norrköping klättrade upp i ett träd. Därifrån kunde vi se hela vägen över till Danmark. Campingen i Helsingborg var nog inte mina första nätter i tält men de är, så vitt jag kan komma på, mina första reseminnen.

Familjen fortsatte med resandet och tältandet. 1989 blev det roadtrip till Holland och flera nya campingplatser. Året efter till Italien, där vi bland annat slog upp tältet nedanför Örnnästet på vägen ner. Ja, plus att campingen i Caorle bara hade hål i golvet för toalettbesöken och att campingen låg på en sandstrand, typ. 1991 såg vi mäktiga åskväder över Bodensjön och besökte Mainau.

Att göra Europa i bil, eller att bila överhuvudtaget, verkar ha fastnat där och då. I tidiga år. För att aldrig gå ur.

Resebloggare 1990

Resandet har fortsatt. Roadtrips älskar jag fortfarande men det har varit skralt med tältande. Därför var det lite av ett kärt ”återseende” när vi häromdagen rullade in på Lundagårds Camping på Öland. Jag har inte tältat på camping sedan en natt 1998. Där på Öland hade jag knappt ens varit.

Ändå kändes det så bekant på något sätt. Doften av tältduk. Lyhördheten och ljuden runtomkring. Duschrummens dofter av rengöringsmedel och schampo. Sorlet från tälten när mörkret sänkt sig och man vandrar gångarna fram till sitt eget tält.

Allt det där.

Lundegårds Camping Lundegårds Camping Solnedgång på Öland

Nej, jag sover inte som bäst i tält. Allra minst om jag saknar en kudde och det är bastuvarmt på morgonen. Det är alltid lite stökigare med frukostbestyren och det blir alltid blir skitigt överallt. Så sett är väl inte campinglivet kanske min grej. Jag är kanske lite bekväm av mig när allt kommer omkring. Jag lägger hellre tid och energi på annat. Ändå är det så charmigt, det där enkla och svåra livet under en tältduk, med allt som hör till.

Och det var ju faktiskt så det började en gång i tiden. Med tältnätter i Helsingborg och ett klätterträd med utsikt över Danmark och kontinenten. Det får jag aldrig glömma.

Campingfrukost

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.