Golf på Koberg – naturskön golf utanför Trollhättan

Jag kom igång sent med golfen i år, trots fint väder och att hemmabanan på Frösön erbjöd bra möjligheter tidigare än vanligt. Men, det sista jag gjorde innan jag lämnade Jämtland var ändå att lösa ett medlemsskap där och så hann jag köra en runda. Med den uppvärmningen i bagaget tog jag mig an årets blott andra runda, när vi bestämde oss för att spela golf på Koberg.

Koberg Golfklubb erbjuder 18 hål strax utanför Trollhättan, norr om Göteborg. Jag spelade här ett par gånger för tre år sedan och gillar omgivningarna. Dessutom är den, jämfört med vår breda och fina hemmabana på Frösön, ganska oförlåtande. Får du så lite som en enkel draw eller fade från fel tee så är du mer eller mindre rökt.

Golf på Koberg - tee på hål 4
Golfboll på Koberg
Garmin Fenix 5 som golfklocka

Nu var ju det här som sagt årets andra runda för mig (i mitten på juli, lite skandal är det väl ändå?) så jag hade inte så stora förväntningar. Ändå satt framförallt mina utslag som ett smäck. Raka, långa och fina där det behövdes och så hade jag lite flyt när jag drog en slice på femte hålet. Hålet svänger rejält och har en hel del vegetation och vatten i vägen (ni kan se en fly over av hålet här). Drar en för kort där så är man körd.

Jag landade strax framför green och det där måste ha varit ett av mina bättre utslag någonsin. Mer eller mindre planerat…

Himlen sprack upp efter halva rundan, solen började gassa på, och vid 14:e och framåt så blir hålen dessutom sjönära. Fantastiskt vackert, som här, när man kommer till green på 15:e.

Golf på Koberg - green på hål 15

Ett annat hål som jag lite längtade efter var det 16:e. Mellan tee och green är det en liten vik och givetvis är ju tanken att man ska gå över den (även om det går att gå runt den). När jag spelade här för tre år sedan, på min första säsong, drog jag tre bollar i vattnet och minns jag rätt så kapitulerade jag efter den tredje. 

Nu tog jag revansch när jag gick rakt på green med järnnian. Nöjd så, även om jag slarvade bort hålet med några dåliga puttar.

16:e hålets - över ett liten vik

Vi gick i en fyrboll och kanske inte den snabbaste sådan, med följden att vi fick släppa igenom ett par tvåbollar. Rundan tog också lite längre tid än vanligt, en bra bit över fyra timmar. Men så sa klockan också att jag gått över 12 kilometer. Golf är en bra promenadsport, minst sagt. Och ju sämre man spelar desto mer får man gå (ut i skogen och leta bollar…).

Det är ju sådana här dagar jag inte begriper varför jag inte spelar oftare. När jag kommer hem till Frösön igen ska jag maxa medlemskapet och spela så mycket jag kan, men jag ska givetvis försöka hitta några nya banor i södra Sverige de kommande veckorna. 

Golf, den där jäkla skitsporten, är ju ändå väldigt kul. När en slår bra.

Golf på Koberg – värt att veta

  • Kobergs Golfbana ligger sydost om Trollhättan, vid sjön Vanderydsvattnet. Räkna med 20 minuters bilresa från Trollhättan.
  • Att spela golf på Koberg kostar för ickemedlemmar 420:- på vardagar och 460:- på helger. (2018). Läs mer här.
  • Granne med golfbanan ligger Kobergs slott, med anor från 1400-talet.
  • Området kring golfbanan är känt för sitt djurliv och har man flyt kan man få se både vildsvin, kron- och dovhjort och även både havs- och kungsörn.
  • Klubbhuset har en liten shop samt restaurang med uteservering. 
18:e hålet på Koberg
Golf på Koberg - klubbhuset
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.