Juli – workation, högt, lågt och besöksrekord

31 dagar av juli kan så tillslut räknas ihop och vilken månad det har varit! Den har verkligen blandat så mycket av det bästa som går att få, där merparten dessutom inte har varit bra utan snarare riktigt jäkla bra! Det har jobbats med jobb och blogg, det har vandrats i berg, det har jobbats lite mer, det har varit roadtrip, cyklat elcykel, badat i havet och allt sånt som hör juli till. Men vi tar det väl från början?

Juli 2018. Det här är vad som hände. Förutom att jag följde klart fotbolls-VM så klart.

Månadens första dagar rullade jag söderut från Östersund, något som jag i princip alltid gör på sommaren. Den här trippen gick dock inte raka vägen till västkusten. Vi stannade till djupt inne i Jotunheimen och satte ett av våra mest segdragna reseprojekt i verket – att bestiga Galdhöpiggen, Norges och norra Europas högsta punkt. Dagen efter vandrade vi Besseggen, en otroligt vacker sträcka på 17 kilometer. Norge alltså. Vilket ställe!

Besseggen, vandringsled i Norge.

Sedan fortsatte resan söderut, mot Göteborg och mot två arbetsveckor. Då både mitt och Marias jobb har kontor i stan så hade vi planerat in två veckors workation. Det vill säga, jobba på dagarna och sedan uppleva Göteborg som hemvist under perioden. Jag fick jobba ostört, löpträna i Slottsskogen, testa restaurangutbudet, spela golf på Koberg, och även se hur värdelös stan är ur bilismens synvinkel just nu, med hela city som en enda stor byggarbetsplats.

Men workation alltså. Vad fint det är. Allt jag behöver är min jobbdator och två skärmar, sedan kan jag sitta i princip överallt. Briljant. Det tänker jag göra fler gånger.

11:ans spårvagn till Saltholmen.

När de två arbetsveckorna var avklarade kittade vi ihop våra jobbprylar, lämnade lägenheten vi bott i och åkte österut. På schemat stod en roadtrip i södra Sverige med Öland, Blekinge, Skåne och Halland på ungefär en vecka. “Ungefär” skriver jag eftersom vi hade en grovskiss men gjorde upp de detaljerade planerna längs vägen. 

Det hanns med kusindejt på Öland, resebloggarmeetup både i Blekinge och Kristianstad, golf på Sveriges sjunde finaste bana, Sveriges lägsta punkt (igen!), elcykel på Bornholm, bad i Tylösand och en hel del annat. Jag kommer ägna augusti åt att blogga om det här. Men en riktigt fin vecka var det och Maria fick nu till både Öland och Blekinge, som var hennes sista landskap att besöka. Nu har även hon hela Sverige! Grattis!

Välkommen till Blekinge

Månaden avslutades med lite egentid på varsitt håll. Jag åkte upp till Trollhättan och spelade (en värdelös runda) fotbollsgolf och gjorde i övrigt mest ingenting under ett par dagar. Välbehövligt. Mycket. Inte fotbollsgolfen alltså utan att göra minsta möjliga.

En annan rolig sak, som jag har er besökare att tacka, är bloggens nya besöksrekord! Tydligen går det bra för väldigt många resebloggar just nu och FlyingDryden sällar sig till den skaran! Tack för att ni hänger här och läser, och även att ni letar er in här via googlingar. Det är skitkul!

Nu tar vi augusti med storm, njuter av sensommarens sista varma dagar och tar sikte på en vacker färgglad höst med Premier League, förhoppningsvis ett par resor (jag är fortfarande obokad – sinnesrubbat!) och så klart massa blogginlägg om sommaren.

Augusti. Let’s do this! Hur var er månad?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Himla kul att folk fortsätter läsa bloggar även under sommaren, även fast jag inte uppdaterat någonting sen mitten av juli har jag också sett nu att jag faktiskt haft en skara läsare varje dag=)

    Kul att räkna landskap man varit i, har jag inte ens tänkt på att göra – måste genast sätta mig och räkna!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.