Rutiner och höstlängtan – den gamla klassikern

WingsIbland kan jag, redan innan juni ens har kickat igång, få en sväng av höstlängtan. Ni vet. Kalla, klara och vackra höstdagar. En varm mugg kanelkaffe på lördagens förmiddag. Den tidiga Premier League-matchen redan vid lunchtid, med en stryktipskupong inlämnad och klar. Magnifika färger. Lövhögar att promenera genom till jobbet på vardagarna. Stjärnhimlar och mörker. Kanske ett norrsken. 

Vissa kan inte förstå det. Suktandet efter höst redan innan sommaren ens har börjat. Att hoppa över en årstid. Eller att det ens finns rutiner. Inrutade mönster. Saker en vill göra en viss tid på en viss dag. När en istället kan leva dit vinden tar en. Vi är alla olika. Jag är också olik mig själv. Ena dagen vill jag ha fullt ös. Träna och vandra. Jobba och vara social.

Andra dagen vill jag ligga i soffan en hel dag. Med kanelkaffet och lånekatten Zelda bredvid mig.

Lördagssoft med fotboll och Zelda

Jag är nog lite trygghetsknarkare när allt kommer omkring. Rutiner kanske inte är mitt starkaste kort men jag föredrar, som livsdesignen ser ut just nu, var sak på sin plats. Det underlättar för mig för att få struktur på tillvaron så att dagarna inte bara flyter förbi. Det bidrar till att få kontinuitet i träningen. Att pussla in events och meetups bland vardagens övriga bestyr. Att planera resor några månader framåt och vet att det fungerar. Att tillåta sig själv och varva ner utan att känna att livet passerar utanför fönstret.

Just därför gillar jag hösten. Just därför uppskattar jag kanske några speciella tider på veckan lite extra. De helgdagar jag bara landar inne, när jag låter fotbollen rulla. I förgrunden, om det är United. I bakgrunden, som kuliss om det är något jag vill höra men inte ägna min vakna tid åt. När stryktipskupongen är öppnad på mobilen och drömmen om tretton rätt ständigt är livs levande.

Sedan tar matcherna slut och i bästa fall har jag tio rätt och tjugotvå spänn extra på kontot. Alternativet för den som inte spelar på Premier League kan annars vara CasinoWings, soffläget lär fungera även där. 

Höstrusket blåser på utanför. Många är de som sörjer sommarens varma vindar, svalkande glassar och ljuvliga hav att simma i. Få är vi som längtat efter den här perioden. Få är vi som njuter av att få dra på oss tröjor med höga kragar och mössor ner över ögonbrynen. Och det slår nästan aldrig fel.

För varje juni får jag en släng av längtan just hit. Hur märkligt det än må låta.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.