Vem är det här egentligen – 18 frågor & svar

Jag var inne hos Lisa på resebloggen Livet från den ljusa sidan igår, där hon postat en lista med 17 frågor och svar om henne själv. Hon hade i sin tur hittat listan hos nån Flora och jag tänkte att… äh, det var väl något år sedan vi senast körde en sån här lista här så det kanske är dags igen? In case of nya läsare och sånt.

Det här blir jettejetteråligt!!!111!one!! Let’s do this!

1. Hur gammal är du?

38 sägs det. I alla fall om jag gör matten av födelsedatum enligt passet och innevarande år (2018).

2. Hur gammal känner du dig?

Knepig fråga. Hur känner en sig vid en viss ålder? Jag vet inte. Jag har aldrig varit 38 förut så jag vet inte vad som förväntas av mig det här året. Och nästa gång jag blir 38 så får jag väl göra om det som blev fel det här året?

Men okej, 38 känns i överkant. Det tycker jag. Dra bort tio-tolv år kanske? Å andra sidan, när jag tänker på hur jag var för tio-tolv år sedan så vete fan om jag skulle vilja byta det mot idag, i alla fall inte mentalt och livserfarenhetsmässigt. Möjligtvis att jag skulle vilja ha tillbaka ett hyfsat helt knä för att kunna spela fotboll då…

3. Var bor du?

I Skärgår’n, som Maria en gång uttryckte det. Frösön alltså, med gångavstånd in till Östersund. Så. Rent teoretiskt skulle det för mig fungera att storhandla med lådcykel men eftersom Mp-förslaget är så tramsigt att klockorna stannar så väljer jag att behålla min mountainbike tillsvidare. Det tar mig för övrigt fem minuter att cykla till jobbet. Fint så.

Läs mer: Att hyra elcykel på Bornholm

Höstmorgon på Frösön

4. Vad har du gjort i dag?

Vaknat. Städat i köket. Kickat igång en diskmaskin. Hällt upp en fantastiskt fin mugg svart kaffe med kanel. Fast “idag” är ju faktiskt inatt också, eftersom jag den här sidan dygnet köpte Call of Duty WW2 till PS4:an (kampanj – 329 spänn!) och började tanka hem det. Tänkte lite att lördagskvällen skulle vara räddad om det visar sig att Chelsea-Arsenal-matchen blir skittråkig.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Eftersom jag avskyr politikersvar (“Jag gillar alla för att alla har något!”), trots att jag faktiskt gillar alla årstider, så går jag på dagsformen och säger att hösten är kanske det finaste vi har. När färgerna börjar sätta sig i träden, när det blir lite kyligare dagar, en kan dra på sig en tjock skön tröja och när regnet smattrar mot rutan. Eller bara ta en promenad in till stan. I det här.

Hösten kom till stan

6. Är du beroende av någonting?

Eftersom det väntar just en höst och vinter så kommer min kanske största kost-last att återigen infinna sig. Det där med pepparkakor. Jag kan inte sluta äta om jag väl börjat. Kan sätta i mig en 500 grams burk på egen hand. Under en kväll. Och ändå inte tröttna. Galet farligt det där.

Jag är också beroende av egentid. Otroligt viktigt. Sedan är jag nog beroende av mobilen. Jag vet. Det är ett sorgligt kapitel.

7. Nämn en sak som man kanske inte vet om dig?

Jag är vänsterextremist. Alltså, med händer och fötter. Extremt vänsterhänt och fantastiskt ensidigt vänsterfotad. Samtidigt tycker jag att det ser enastående avigt ut när andra skriver med vänsterhanden eller skjuter med vänsterfoten.

I övrigt är jag inte särskilt vänster alls.

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Jag vet inte. Sedan flera veckor har jag inget sug att befinna mig på någon annan plats än där jag är. Bara grejen att inte ha en enda resa inbokad för hela hösten, eller ens överhuvudtaget, säger väl lite om den statusen. Men visst, att stå på toppen av Mt Blanc just nu hade varit fint. Absolut.

Mt Blanc

9. Vad är du på för humör just nu?

Jag har min lugna lördag så jag är tillfreds. Helt klart.

10. Vilket är ditt favoritgodis?

Egentligen eget plock av lösgodis. Men, jag har börjat tycka att det är ganska äckligt rent hygieniskt, även om det är världens mest uppenbara grej. Vem som helst kan stoppa ner handen i boxarna och gotta runt. Blä. Som backup har jag Bassett’s Liquorice allsorts. Fungerar alltid.

11. Vilken är din favoritaffär?

Luddig fråga? Inom vilken genre? Men okej, jag har nog ingen favoritaffär. Rent allmänt. 

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Kvällsmänniska. Jag kan vara rasande trött vid 20:01 men vid 22-tiden händer något. Drar jag igång något då så blir jag lätt sittandes. Länge. För när alla andra gått och lagt sig, Messenger tystnat och flödet av social verksamhet avtar så får jag saker gjorda. Det skulle kunna gå att applicera på tidiga mornar också men kvällslotten föll på mig. Har alltid varit så. Men behöver väl inte alltid vara så tänker jag? Jag gillar en lugn och stilla morgon också, bara det att den rimmar illa med sena kvällar och nätter.

Late night work

13. Har du blivit sydd någon gång?

Nix. Möjligtvis om jag slant på syslöjden på lågstadiet men har inget minne av det.

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Min sambo, när hon lät mig sova i morse medan hon själv stack iväg och spelade golf klockan 7…

15. Är du blyg?

Blyg vet jag inte, det skulle jag inte säga. Däremot är jag ganska introvert och är inte den säljande typen. Kan utan problem välja att sitta själv istället för att mingla, men det har inget med blyghet att göra. Skulle jag säga i alla fall.

16. Vad heter du i andranamn?

Andreas.

17. Vill du gifta dig?

Ja, det är planen. Men när, var, hur återstår att se. Jag har inte bråttom. Med det heller.

18. Har du något smeknamn?

Dryden. Faktiskt. Eller den mer internationella varianten, som uttalas [Dra:jden].

Ni då?

Sådärdå, det var 18 frågor och lika många mer eller mindre tydliga svar. Har vi fler som svarat på frågorna? Lägg en kommentar med länk så får jag lära känna er andra också.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

  1. Hahaha. Du är så rolig. Så rolig att till och med min kille frågar vad det är jag skrattar åt :)))
    Älskar svar 6 och 7 och 13. Och alltså känner exakt som du när det kommer till lösgodis 🙁 Brukade aldrig tänka på det förut men nu liksom drar jag mig för att köpa det för att det känns lite ofräscht… Men sen vinner ibland tankarna på att det är bra att få i sig lite bakterier så man blir härdad 😉

    Och, om jag nu ska svara på den här listan – måste jag då länka till er allihopa? Ehe.

  2. Haha, härliga svar! Denna listan var ju rolig!
    Och ja, hur tusan blir man av med pepparkaksberoende? Finns det någon slags rehab? Fast jag är glad att det är det jag är beroende av och inte cigaretter eller annars dumt 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.