En kort obetald båtresa till Granville Island

Något jag missade vid mitt första besök i Vancouver var Granville Island. Den här gången bor jag på Seymour Street och ser nästan halvön från bäddsoffan, vid fönstret i min AirBnb-lägenhet. Sista dagen i stan, och på förmiddagen innan Bryan Adams-konserten, går jag så ner till False Creek och inväntar en AquaBus för att ta mig över.

Tre minuter tar båten och så här tre månader senare skäms jag fortfarande över att jag missade att betala för mig. De tar givetvis betalkort men terminalen låg vid andra kajen så vi skulle lösa pengarna då. Jag försvinner dock in i ett samtal med några andra passagerare, som jag fortsätter prata med vid landstigningen och allt med betalkort faller i glömska. Pinsamt.

Granville Island Public Market Sjöbåten till Granville Island

Halvön Granville Island är ett före detta industriområde, men som har omvandlats till ett myllrande shoppingdistrikt. Nästan trehundra företag med sina 2500 anställda huserar på området. Förutom att vandra gatorna mellan de gamla fabriksbyggnaderna, så finns det även en Public Market, där det säljs mat, frukt, grönsaker, prylar och där man kan slå sig ner i sorlet och äta lite lunch.

Många av företagen erbjuder lokalproducerat och själv hittar jag Granville Island Brewing, varifrån jag köper mig mig ett par öl som lite uppvärmning inför kvällens konsert. Egentligen hade jag velat köpa med mig några snygg ölglas hem men eftersom packningen är slimmad och glasskåpet hemma redan överfullt så hoppar jag över det. Den här gången också. Jag är sannerligen ingen souvenirsamlare längre.

På tal om fabrikslokaler så är flera industriföretag fortfarande verksamma. Några av dem har dessutom kryddat sina annars så tråkiga byggnader med streetart. Helt klart fyndigt, mitt bland silos och lastbilar.

Fakbrikskonst på Granville Island Public Market Granville Island Brewing

Det där med marknader av det här slaget har ju verkligen blivit det nya svarta. Även om trängseln inte är lika stor som på Borough Market i London, som jag besöket tidigare i år, så är det uppenbart att Granville Island Public Market är ett populärt tillhåll. Kanske allra helst för oss som turistar så klart men jag gissar att även lokalbor hittar hit för lite shopping, allra helst om man bor bara ett stenkast härifrån.

Granville Island Public Market Granville Island Public Market Granville Island Public Market

Efter en lunch på The Keg Steakhouse börjar jag känna mig klar. Det där med shopping är inte mitt starkaste kort, oavsett jag är på resande fot eller vandrar gågatan hemma i Östersund upp och ner. Granville Island är förvisso ett härligt område att flanera runt på, en onsdagsförmiddag i juni, men jag har en tid på eftermiddagen att passa.

Det blir en promenad tillbaka, över Granville Bridge. För att röra på mig. För att få lite utsikt över halvön jag just spenderat några timmar på. Nedanför mig på vattnet fortsätter AquaBus att gå mellan de olika pirerna och det är här jag kommer på att jag inte har gjort rätt för mig. 

Vyerna från bron är praktfulla. Myllret nedanför mig. Downtown Vancouver med sina skyskrapor. Den ståtliga Burrard Street Bridge. Plus bergen i nordväst, som skvallrar om att det finns så mycket mer att upptäcka i den här delen av Kanada.

Det får nog bli nästa gång här i området. Något säger mig nämligen att jag inte är riktigt klar här.

Promenera på Granville Island Granville Island Public Market, Vancouver

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.