Golf på Åland – äventyrsbana och HIO

Jodå, det går att spela golf på Åland. Också. Sedan kanske det inte var en riktig golfbana som vi hittade utan äventyrsgolf i Mariehamn, nere vid Österhamn. Det finns förvisso riktig golf på Åland (tre banor om jag läst rätt) men den här gången låg det utanför planeringen. Det fick bli en spontanrunda minigolf istället.

Fast, vilken äventyrsgolf sen! Kanske den roligaste minigolfen jag har spelat till dags dato. Oerhört varierande hål med hinder och ondulering av diverse svårighetsgrad. Den var även vackert belägen med lummiga träd och lite konstgjorda vattenhinder vid några av hålen. Dessutom fint iordningställd, välstädad och prydlig.

Tee vid hål 1 Golf på Åland - äventyrsvarianten Hål 6 på äventyrsgolfen i Mariehamn

Banan består av 18 hål. Eller, egentligen nio plus nio där första nio var markerade som blåa och de sista nio som röda. Dock högst oklart varför, det var inte någon större skillnad i svårighetsgrad dem emellan. Jag upplevde även hela banan som ganska förlåtande (även om den var utmanande) och då framförallt vid koppen där det var ett litet men ändå tydligt fall. Det gjorde att även en halvbra putt kunde rulla i så länge den höll sig inom en knapp decimeter från hålet.

Å andra sidan så var det ganska enkelt att på några hål slå för hårt så att bollen gick över på nästa hål. Det hände mer än en gång.

Resultatet då? Ja alltså, det är ju alltid kul att vinna. Kanske allra helst mot Maria, som sätter golfen lite högre än andra saker vi tävlar i. Så ja, jag vann med totalt åtta (!) slag. Maria gjorde ju dock en HIO på sista hålet så hon var inte helt skitsur efteråt trots allt…

Golf på Åland och i Mariehamn

Golf på Åland – den enklare varianten

Så, om man vill spela golf på Åland men inte kan eller vill göra det på en riktig bana så fungerar det fint med äventyrsgolf i Mariehamn. Den är belägen nere vid Österhamn och kostar normalt sett 8 EUR per person. Den här dagen var det säsongsavslutning så vi betalade halva priset. Och som sagt, den roligaste minigolfen som jag har spelat.

Och nej, det hör inte till vanligheterna att jag recenserar minigolf på bloggen men den här var för bra för att inte nämna!

Marias HIO på sista hålet Scorekortet efter 18 hål

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.