Vancouver – bakom kulisserna på västkusten

Jag känner att det är dags att runda av Vancouver-resan även här på bloggen (jag reste ju i början på juni). Vad passar då bättre än att köra ett litet bakom-kulisserna-inlägg? Inte så mycket bloopers dock utan mer bilder som kanske inte får plats i andra inlägg, bilder som kanske inte blev toppklass och bilder som berättar lite om livet på ego-resande fot.

Att dra iväg själv innebär ju givetvis lite andra förutsättningar än om en drar iväg i par eller flera stycken. Allt är ju upp till en själv. Att från att hålla koll på tider, biljetter och pengar till att fatta egna beslut, äta när en väl känner för det och att prata med sig själv när allt blir lite långtråkigt (det vill säga sällan).

Så. Vancouver. Bakom kulisserna. Det här är ett axplock av vad som hände från dörr till dörr, en tidig vecka i juni. Från mig. Till er.

Tidig frukost klockan 04:10...
UTRESA. Går flyget klockan sex så är det bara att kliva upp mitt i natten och ta en frukost i farten klockan 04:01. Ändå fint när man kan ta en liten påse med sig och hinna äta på flygbussen till Arlanda.
Lufthansa Express - kortlöst...
KORTLÖST. KONTANTLÖST. Egentligen tänkte jag ägna mina sju timmars väntan i München till att åka in till stan en sväng. Men eftersom jag inte hade kontanter, och inte ville ta ut några, så fick det vara. Bussarna ser väldigt moderna ut men skenet bedrar. De accepterar nämligen inte betalkort. Hej Tyskland…
Att flyga över Grönland
GRÖNLAND FRÅN 38000 FOT. Jag har gjort det några gånger nu. Passerat Grönland tusentals meter ovanför marken. Och det är lika bedårande varje gång,även på LH476 från München. När ska jag sätta min fot på ön?
Min Airbnb-lägenhet i Vancouver
AIRBNB MED FÖNSTER OCH UTSIKT. Jag hade hyrt in mig i en liten lägenhet Downtown Vancouver. På 17:e våningen och med fönsterutsikt direkt från sängen. Väldigt svårklagat när jag gillar både fönsterplats och utsikt. Jag sov väldigt bra här.
Morgonjogg i Stanley Park
MORGONJOGG I REGNSKOGEN. Visste ni att det faktiskt är regnskog även i den här delen av världen? Well, så är det. Första morgonen tog jag en tidig löprunda i Stanley Park. Vaknar man ofrivilligt klockan 06 och inte kan somna om så är det ju bara ett att göra.
Café Nero - våfflor i Vancouver
HÄLSORESAN OCH BELGISKA VÅFFLOR. Efter ett väl utfört löppass så får det bli belgiska våfflor på Café Nero. Kanske ett av mina nya favoritställen. Jag åt frukost här mer än en gång…
Dryden goes trädkramare
TRÄ’KRAMAR’N. I Capilano Suspension Bridge Park trängs träden med varandra. Och det är inga små stammar som drar upp ur jorden. Älskar’t!
Japaner, japaner, japaner
JAPANER, JAPANER, JAPANER! Det här glada gänget fick jag fotografera när de stod ute på en av broarna i Capilano Suspension Bridge Park.
Grouse Grind stängd för underhåll
GROUSE GRIND STÄNGD! En av mina planer för resan var att göra Grouse Grind, en vandring på tre kilometer och nästan 900 höjdmeter. Tyvärr var just den leden stängd på grund av underhåll så jag fick ta BCMC Trail istället, som löper vid sidan om. Lika lång och lika många höjdmeter. Nästa gång ska jag göra Grind. The real deal.
Hike på BCMC Trail
HAPPY HIKER! Ja, som ni ser så fungerar det minst lika bra med BCMC Trail. Tvärbrant och skitjobbig. Rekordet upp för Grouse Grind är knappt 25 minuter. Jag gjorde den här likvärdiga turen på 16 minuter. Plus en timme då. Har lite att jobba med. Backträning nästa!
Kanadensisk triathlon
HUMORN I KANADA. Jag älskar att de har gjort en grej av sånt här. Den här kylskåpsmagneten hänger numera hemma, en av får souvenirer som jag faktiskt köpt med mig hem från de senaste resorna.
Ångklockan i Vancouver
TURISTFLOCKEN I GASTOWN. Det är den här delen av stan som utgör själva grunden av Vancouvers existens. Det var här allt började. Den kanske mest kända platsen är vid Gastown Steam Clock, en (nu för tiden bara delvis) ångdriven klocka. Bara några kvarter härifrån ligger den Bryan Adams-ägda musikstudion The Warehouse Studio.
Bryan Adams - live i Vancouver
BRYAN ADAMS LIVE PÅ HEMMAPLAN. Själva huvudsyftet med resan. Förutom att Vancouver är en förjävligt trevlig stad så blir det bara än mer bättre när Bryan Adams spelar på sin hemmaplan. Giget i Rogers Arena var inte det bästa jag varit på men känslan satt som ett smäck. En liten sån där livsdröm som gick i uppfyllelse!
Packad för hemresa
PACKAD OCH KLAR! Det var ingen jättelång vistelse i stan och dagen efter Bryan-giget var det dags att packa väskorna och flyga hem. Ett löppass, en dusch och en våffelfrukost senare var jag på väg mot flygplatsen.
Tåget till Vancouver Airport
TÅGET MOT YVR. 5 kanadensiska dollar, knappt 40 spänn, kostar tåget från downtown till flygplatsen. Det tar 20 minuter och sedan är man rakt på terminalerna. Ska vi jämföra med Arlanda Express och 280 spänn? Nej, jag tänkte väl det.
Jumbostay på Arlanda
PÅ GRÄNSEN TILL MISSAT TÅG. Efter en lång natts flygresa till Zürich och en väderförsenad ankomst till Arlanda så somnade jag somnade jag som en klubbad säl på JumboStay. Så pass väl att jag höll på att försova mig. Men att, i språnget till flygbussen, hinna ta en bild är ju nästan givet. Och ja, jag hann med tåget till Östersund.

Det var resan till Vancouver det. Min andra på Kanadas västkust och förhoppningsvis inte min sista. Det är något med stan och med omnejden som gör att jag utan tvekan vill (och kommer att) åka tillbaka. Outforskade vandringsleder, vackra roadtrips, goda frukostar och så klart val/späckhuggarsafari är bara några av sakerna som står på nästa Vancouver-agenda.

Och då blir det väl ytterligare bakom-kulisserna-inlägg.

9 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.