Äntligen testat Pontus in the Air på Arlanda

Jag har hört talas om restaurangen länge men aldrig gett mig tid att faktiskt utforska den. I tisdags blev det så dags, då det fanns drygt tre timmar att slå hål på efter att vi landat med flighten från Wien. Då är bara frågan, är Pontus in the Air på Arlanda så bra som alla säger?

Restaurangupplevelserna på den här flygplatsen lider ju på det stora hela (tycker jag) av högst blandad kvalitet men framförallt alldeles för höga priser i förhållande vad en får. Det enda man kan vara riktigt säker på är faktiskt mAx, för där är burgarna precis som på alla andra mAx-restauranger. Och jag skojar alltså inte.

Nu var det ju inte snabburgare jag skulle fokusera på utan Pontus in the Air på Arlanda. Restaurangen är belägen i Terminal 5, airside, i shoppingkorridoren mellan gaterna 1-10 och F-gaterna. En grön skylt välkomnar en upp för trappan och här kan man antingen sitta och titta ut på incheckningsdiskarna 81-90 eller också över apron:en, där flygplanen står parkerade.

Här finns också American Express Lounge by Pontus, dit har jag dock inte tillträde.

Till bords

Inte snabbmat – men mat snabbt

Pontus in the Air på Arlanda är ingen snabbmatsrestaurang, ändå har de faktiskt en tidsgaranti. Har man inte fått maten på tolv minuter så bjuder de på kalaset. Och, den tiden är ju faktiskt snabbare än vad till och med mAx kan erbjuda ibland.

Vi fick ett bord med utsikt över korridoren och flygplanen, det var dock mörkt ute vid vårt besök så vi såg inte så mycket mer än resenärerna på restaurangerna nedanför oss. Det kan jag tycka är ett nöje i sig, det finns väl inga platser som har så mycket förväntan i sig som flygplatser?

Bordet dukades klart och vi fick in lite bröd och smör att tugga på i väntan på huvudrätterna. Efter några dagar i Berchtesgaden, med tysk mat och öl, valde jag sonika vatten den här gången även om det så klart såg gott ut med vin.

Terminal 5 - airside Smör och bröd vinlistan hos Pontus in the air är lång och exklusiv

Huvudrätterna – vilt och eldad ”sashimi”-lax

Vi hoppade över förrätt och gick rakt på huvudrätterna. Jag valde viltskav med skogssvamp, potatispuré & rönnbärsgelé, som toppades med med lite picklad lök. En helt okej presentation på tallriken men en ganska snäll rätt rent smakmässigt. Det var absolut gott men jag saknade lite edge i framförallt viltskaven. Potatispurén var fantastiskt fin och sedan är jag ju ganska svag för picklad rödlök också.

Maria gick på en sallad med eldad ”sashimi”-lax, mango, avokado, shiitakesvamp, cashewnötter & sojadip. Hon får uttala sig själv och säger följande om den rätten:

”En bra upplevelse på det stora hela med fin service. En sallad i den här prisklassen bör dock bjuda på lite mer upplevelse. Det saknades lite spets och nästa gång kommer jag tyvärr att välja något annat från menyn.”

Med andra ord var vi väldigt nöjda med service, maten serverades i tid och vi blev med jämna mellanrum uppassade. Däremot en aning svala smaker för prisklassen.

Viltskav med skogssvamp, potatispuré & rönnbärsgelé
Viltskav med skogssvamp, potatispuré & rönnbärsgelé
Sallad med eldad ”sashimi” lax, mango, avokado, shiitakesvamp, cashewnötter & sojadip
Sallad med eldad ”sashimi”-lax, mango, avokado, shiitakesvamp, cashewnötter & sojadip

Pontus in the Air på Arlanda – hiss eller diss?

Det här var alltså premiärbesöket på Pontus in the Air på Arlanda. Första intrycken är ju att restaurangen ligger väldigt bra till i Terminal 5. Servicen var utmärkt och vi blev uppassade med lagom intervaller och på ett ödmjukt och vänligt sätt. Tempot rent allmänt var tillbakalutat, det var en lugn miljö som kryddades med sorlet från resten av flygplatsen.

Maten presenterades snyggt men vi båda två hade alltså önskat lite mer smaksensationer utifrån vad som gick att läsa på menyn. Jag kommer högst troligt att besöka Pontus in the Air igen men då kommer jag nog satsa på något annat från menyn. Fast det beror nog i största grad på att jag vill testa något nytt.

Har jag några läsare som ätit på Pontus in the Air på Arlanda eller har ni några andra favoritrestauranger på flygplatsen? Lämna gärna en kommentar!

Mer information Läs mer på resturangens egen sajt.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

10 KOMMENTARER

  1. Pontus in the Air är ganska överhypat även om maten är helt okej. Däremot är AmEx loungen riktigt bra och värd ett besök. Säg till nästa gång du har vägarna förbi så försäker jag fixa så att du blir ingästad av någon medlem.

      • Nu vet jag inte vilka lounger du har besökt på ARN. Men den största skillnaden jämfört med t.ex. SAS Gold är matutbudet. I AmEx så får du välja fritt från en meny som i stort sett har samma innehåll som den i resturangen. I övrigt så är lungen snyggt inredd, men den blir väldigt fullsatt.

        • I T5 har jag varit på SAS och Menzies, plus en i T2. Tänkte väl mest vad som skiljer den från resten av restaurangen. Matutbudet låter ju nice, absolut. Sedan var den ju lite avskild också, vilket är en bonus. Och full, ja det var den även när jag smygtittade in där vid mitt besök i restaurangen. 🙂

  2. Håller med om att det kostar lite mer än vad det smakar. Åt fattiga riddare till frukost i somras. Lite tråkiga i smaken och blev nätt och jämt mätt av portionen. Både 16-åriga My, som tog samma, och jag blev tvungna att äta igen på planet.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.