7 tips för Dubai Marina – en miniguide

För femton år sedan var Dubai Marina bara öken och sand. Idag ståtar området med sina skyskrapor i sann påkostad Dubai-anda. Det liknar ingenting och här går det så klart att sysselsätta sig en hel dag om man så vill. Vi bodde inte i marinan utan tog metron hit från downtown, en resa på ungefär 20 minuter (eller två mil om man tar bilen). Vill man, och har råd, så är det är ett ypperligt ställe att spendera sin vistelse på. Så. Utifrån mina två dagar så tänkte jag ge er min miniguide till Dubai Marina. 

Joggingrunda längs promenaden

Det låter kanske tvådelat att jogga längs promenaden, men med promenaden menar jag så klart stråket runt marinan. Broarna som förbinder de olika delarna gör det hela löpvänligt och här joggar man med lätthet runt bland skyskraporna (bland annat Cayan Tower, som är en större version av Turning Torso i Malmö). Bor man i krokarna så är det ju ett ypperligt tillfälle att starta dagen på. Ni vet, träning innan frukost har vi pratat om förut. Världsklass är vad det är!

Springa i Dubai Marina

Ain Dubai – världens högsta pariserhjul

Det är ju självklart att även Dubai ska ha sitt eget ”London Eye”. I det här fallet heter det Ain Dubai och ligger på den nya ön Bluewaters Island, i anslutning till Dubai Marina. Hjulet är 210 meter högt, vilket givetvis innebär att det är världens högsta. På ön kommer det även att finnas shopping och bostäder.

Ain Dubai

Fartfylld båttur till Atlantis

Vill man ge sig ut på havet är Yellow Boats ett bra tips. Det finns olika turer att välja på och vi tog den som åkte längst ut på Palm Jumeirah med lyxhotellet Atlantis som känt landmärke. Det går att åka både längre och kortare turer. Emellanåt var det rejält skumpigt, så rekommendation är att hålla hårt i både sig själv och sina prylar. Och förbereda sig på att bli ganska blöt. Prisvärt var det hur som helst!

Yellow Boats till Atlantis

Zipline från 42:a våningen

En given adrenalinpumpande attraktion i Dubai Marina är så klart den zipline som går från 42:a våningen och 177 meter upp, ner till Dubai Marina Mall. Kasta upp runt 1400 spänn och upplevelsen är din. Räkna med en timmes åtgång för anmälan, säkerhetsgenomgång, transport till skyskrapan, hissen upp och förberedelser. Turen ner är en kilometer och går på en minut i runt 60 knyck. Sedan är det bara att andas igen. Väl investerade pengar, alla dagar!

VLOGG | Zipline över Dubai Marina

Zipline i Dubai Marina

En alkoholfri drink

Att slå sig ner och ta en svalkande drink är aldrig fel, i de allra flesta fall en alkoholfri variant och givetvis slinker den ner med lätthet. Precis där ziplinen kommer in satte vi oss ner och kollade på svettiga åkare som precis fått sig sitt kanske livs adrenalinpåslag! Det finns ungefär hur många ställen som helst att ta en drink på. Inkastare finns det också…

Fördrink innan ziplinen

Mer adrenalin – hoppa fallskärm!

Skydive Dubai, med sitt egna flygfält, är alldeles för nära för att låta bli. Okej, jag lät bli men det var mer av tidsskäl än något annat. Sedan har jag i och för sig redan hoppat tandem några gånger fast skulle så klart inte tacka nej om möjligheten dök upp igen. Har du aldrig hoppat och är sugen så kan det här vara möjligheten!

Middag på Dubai Marriott Harbour Hotel

Vad passar bättre än att runda en guide till Dubai Marina med tips om en middag på 52:a våningen? På Observatory Bar & Grill i Dubai Marriott Harbour Hotel har man en gedigen utsikt över både nämnda flygfält och Ain Dubai, plus Palm Jumeirah och Atlantis långt där ute. Bra mat, bäst utsikt och till och med rimliga priser.

Ett nästan-måste för oss som gillar höga höjder och vyer!

Min guide till Dubai Marina - avsluta med middag på Marriott Hotell i Dubai Marina

Har du tips för Dubai Marina?

Det här var mina sju bästa tips om hur en fördriver tiden här en heldag eller två, beroende på vilket tempo man har. Vad har du för tips? Vad skulle du ha med i din guide till Dubai Marina? Lämna gärna en kommentar så tipsar vi varandra!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Gillar verkligen Dubai marina och har valt att bo där varje gång.
    Vi har mest varit på stranden, gjort lite shopping (inte så intresserad men stora malls), gjort barngrejer – typ äventyrsbana i vattnet – osv, och sprungit/promenerat och ätit såklart.

    Brukar inte strössla länkar hos andra men kanske om dina läsare undrar mer om varför man ska bo i marinan (eller inte) så kan detta vara intressant? Ta bort om du misstycker 🙂

    https://livetfrandenljusasidan.se/2016/04/18/8-anledningar-att-bo-i-dubai-marina/

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.