Vad – en lista om just här och just nu

Fredag. Fast det känns som onsdag, eftersom det här blev en kortvecka då jag kom hem från resan till Sydtyskland i tisdags. Jag kör sonika en lista och lättar lite på stämningen tänker jag. Som en kickoff för helgen som startar om några timmar.

Jag ramlade in hos Sara på Träningsglädje som i sin tur plankat idén från en annan blogg som jag inte läser. En lista om ”Vad?”. Så här.

Vad stressar dig just nu? Att jag inte kan slå mig ner i soffan och se en serie utan att bli stressad över saker jag egentligen borde (?) göra. Det är ju en del av hösten för fan. Mörka regniga kvällar, en kopp te och något intressant att kolla på. Men nej, den här hösten har försvunnit. I bra saker så klart, men ja, det stressar mig att jag inte kan känna ro någonstans.

Vad ska du göra ikväll? Jag landar nog med filmredigering. Fast jag borde landa i sängen och sova tidigt istället och sikta på ett löppass på i morgon bitti. Eller läsa en bok en stund och varva ner.

Vad är svårt? Att få tiden att räcka till. Jag har hundratusen projekt i huvudet som jag skulle vilja sätta fart med. Plus allt det där som hör till vardagen då. Som att hålla ordning hemma, svara på mejl och SMS, ringa folk jag hör av mig för sällan till och så vidare. Fast igår städade jag mitt skrivbord hemma. Framsteg!

Vad är lätt? Att boka in träningspass och genomföra dem. Det är fantastiskt skönt att det är så lätt. Jag har bra och kontinuerlig träning sedan ett bra tag tillbaka, vilket jag är galet nöjd med. I onsdags testade jag ett nytt pass på gymmet, HIIT Cross. Precis den ”nytändningen” jag behövde.

Svettig Dryden
Det var även lätt att springa i sommarvärmen i augusti!

Vad blir det för middag idag? Fredag? Det blir väl tacos är jag rädd. Och det är inte mitt beslut för hade jag fått bestämma hade det blivit något annat. Inte så att jag inte tycker om det utan mer för att det är så förbannat uttjatat.

Vad vill du göra mer? Tagga ner. Ta mig tid att bara slappna av i mer än tio minuter.

Vad går du igång på? Människor som förstår grejen med att både ge och ta plats i möten. Som både kan lyssna och prata.

Vad gråter du av? Sorg. I yttersta undantagsfall filmer. Annars gråter jag sällan. Jag gråter aldrig när jag blir arg utan då blir jag ”bara” förbannat jävla arg. Full tillräckligt.

Men filmer alltså? Japp. Tre filmsekvenser har jag fält en eller flera tårar till. Ni kan aldrig ana vilka tror jag så jag får väl presentera dem.

  • Presidentens tal i Independence Day. Okej, jag var 16. Det är mitt försvar. Kan ses på Youtube.
  • Forrests tal vid Jennys grav i Forrest Gump. Klump i halsen även när jag såg den för 19:e gången för inte så längesedan. Kan ses på Youtube.
  • The Pacific, avsnitt 10, när Lena Basilone lämnar John Basilones Medal of Honor till hans föräldrar. Kan ses på Youtube. Borde se om den serien.
The Pacific
Näst bästa serien efter Band of Brothers?

Vad gjorde dig arg senast? På tal om arg, ja. Jag kommer faktiskt inte ihåg. Däremot blir jag emellanåt rejält frustrerad eller upprörd. Senaste gången det hände var nog i tisdags, när säkerhetskontrollanten på flygplatsen i Salzburg idiotförklarade både mig och Maria till den grad att jag tjafsade emot. Han hade en dålig dag och lät det gå ut över oss. Jävla idiot.

Annars kan jag även bli frustrerad på folk som fattar konstiga beslut trots alla nödvändiga fakta på bordet. Och på folk som ska peta i saker de borde hålla sig borta från.

Vad åt du senast? Frukost. Fil och flingor. Standard. Det är det jag äter som frukost om det finns tillgängligt. Även om jag bor på hotell.

Vad är fånigt? Att jag äter fil och flingor till frukost även om jag bor på hotell. Och att jag inte tar mig tiden att njuta av stunden, eftersom jag föredrar att sova femton minuter till.

Frukost på tio minuter.
Tiominuters hetsfrukost på grund av sovit för länge.

Vad är gott? Kakor direkt från frysen. Djupfrysta kakor är klart underskattade! Därför har jag givit mig själv ett löfte. Vi har en stång i entrén till köket (”chinup bar”). Varje gång jag norpar en kaka i frysen ska jag göra minst en chinup/pullup. Jag börjar bli väldigt bra på det…

Vad är du inte? Morgonmänniska. Men det hänger mest på att jag är kvällsmänniska. Egentligen älskar jag att gå upp tidigt, lufsa runt i mysbrallor, dricka kaffe och se dagen vakna upp. Krockar dock vanligtvis med sena kvällar.

Vad har du missuppfattat? Den här listan? Det politiska läget i Sverige? Nyttan med flygskatten? Storheten med backpacking i Sydostasien? IT-beställningsflödet på jobbet som gör att det tar över en månad från det att jag beställde en dator tills det att jag (eventuellt?) får den?

Vad ska du göra nu? Nu ska jag jobba vidare med bildredigeringar från två härliga fotosessioner i Stockholm och Göteborg som jag varit på för jobbets räkning. Och fortsätta vänta på jobbdatorn då så klart.

Vad gör ni? Får jag med mig någon på listan? Länka gärna i kommentarsfältet i så fall!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.