Vardagsutmaningar och tävlingsträning

En ganska lugn helg blev det tillslut. Lite i mitt och vårt egna tempo. Det blev några punktinsatser i lägenheten, bloggande, en publicerad tripreport men också en hel del rörelse i ben och kropp. Jag menar, bara den detaljen att jag var ute strax efter nio på lördagsmorgonen för en promenad. Det är pretty much ganska sällsynt.

Men så blev det. Vi var dessutom inte klara med utejobbet eftersom vi tog ytterligare en rask promenad ”runt berget” senare på eftermiddagen. En riktigt vacker åttakilometersrunda runt Frösöberget, som bjuder både på uppförsbackar och vyer. Plus krispiga minusgrader och snö-is-knaster under fötterna. Vintern är onekligen på gång!

Även igår kom vi ut och det blev ett riktigt lyckat pass ute på Bynäset, längst ut på Frösön. Varvet runt halvön är sju kilometer så vi tog ett joggingpass i behagligt tempo. Tills ungefär ett par-tre kilometer, då vi bestämde oss för att utmana oss i en tävling.

Bynäset utanför Östersund

Vid markeringen för 4 kilometer vände jag och sprang tillbaka, varpå Maria fortsatte de sista tre kilometrarna mot bilen. Vi gjorde en snabb överslagsräkning och kom fram till att vi borde komma fram nästan på sekunden samtidigt. Jag i ett 4:30-tempo och hon i ett 6-tempo.

Båda var så klart sugna på att vinna så det blev full sula tillbaka. Härligt med ett tävlingsmoment och galet kul att studsa fram över stigar och rötter i skogarna, medan solen sakta sjönk ner bakom fjällen. Sista två kilometrarna gick på grusväg och jag snittade dem på 4:12-tempo!

Vi höll nästan våra utsatta tempon och i slutändan skiljde det bara 50 meter. Fast jag kom först (måste ju så klart nämna det) och touchade bilen retsamt nära Maria, som kutade in några sekunder senare. En enkel men rolig vardagsutmaning som gjorde löppasset lite roligare, jobbigare och svettigare. Det där lär vi göra om!

Dryden på Bynäset

Vardagsutmaningar – till jul och lite till

Ytterligare två vardagsutmaningar satte jag igång i lördags. Dels såg jag Clara Fröberg (Styrkebyrån) hänga med en arm i en monkeybar och ta av sig sin tröja helt och hållet (hon skiftade alltså hand mitt i allt). So far so good, fast sedan tog hon på sig tröjan igen enligt samma manér.

Challenge accepted! Vi har ju en stång i köksdörren så jag gick raka vägen ut och testade samma sak. Jag fick, med visst besvär, av mig min tröja. Att få på den igen var värre, främst för att jag knölat ihop den. Det där tricket ska jag greja framöver. Tror nog att det sitter i teknik för min del.

Den andra utmaningen? Att göra en-arms-pullup. När? Det känns tajt med jul men kanske 1 februari? Har börjat lite smått och det är galet jobbigt. Efter att ha sett den här videon så insåg jag dock att jag måste börja från början, med tekniken framförallt. Jag har gjort helt fel hittills.

Som sagt. Challenge accepted. Vardagsutmaningar är bra skit! Kör ni några?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

    • Ja, det är fascinerande. Och att det är sommar på ena stället och senhöst på andra. Eller i vår, när ni har sommar och vi har vinter. 😉 Välkommen norrut!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.