Vykort från sydtyska alper (och Salzburg)

Det var en helg som gick i höstens tecken. Att få lämna en i Östersund ganska långt gången sådan. Och komma ner till Salzburg och Berchtesgaden. Där var det som att kastas tillbaka några veckor i tiden och landa precis i brytpunkten mellan sensommarens ljumma vindar och höstens exploderande färgprakt. Allt på samma gång.

Salzburg och Berchtesgaden bjöd verkligen upp till en fantastisk helg. Det lilla mysiga Salzburg med Festung Hohensalzburg som kronan på verket, som skymtades i var och varannan korsning. Till de sydtyska alperna som med sin storslagenhet i alla dess former, från spetsiga berg till stilla kristallklara sjöar, gick rakt in i hjärtat. Djupt in dessutom.

Ja, så exceptionellt djupt att jag klassar det som en av de mest hänförande platser jag besökt. Någonsin.

Alltså, Berchtesgaden. Det var lite som att det inte var på riktigt. Fast det i allra högsta grad var äkta. Där och då. Jag måste helt enkelt få skicka lite vykort till er. Även om bilderna inte förmedlar all den skönhet vi mötte så ger det en hint om vad det är för vrå av världen. Och att ni själva nästan måste åka dit för att uppleva det med egna ögon.

Festung Hohensalzburg
Festung Hohensalzburg syntes i var och varannan korsning i Salzburg.
Königssee
Tidig oktobermorgon på Königssee, medan de sydtyska alperna sluttade rakt ner i det kristallklara vattnet.
Obersee
Obersee, strax ovanför Königsse låg helt vindstilla. Som ett vykort. Fast på riktigt.
Kehlsteinhaus bjöd på magnifik utsikt
Kehlsteinhaus bjöd på magnifik utsikt
Trädgården på hotellet i Berchtesgaden
Trädgården på hotellet i Berchtesgaden sprakade av höstfärger!
Bayrischen-creme - en utsökt efterrätt
Bayrischen-creme – en utsökt efterrätt med en pannacottaliknande botten toppad med grädde och färska bär.
Berchtesgadens gamla stadsdelar
Berchtesgadens gamla stadsdelar bjöd på väggmålningar och en helmysig inramning, som hämtad ur en saga.
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

10 KOMMENTARER

  1. Alperna är så härliga! Känner att jag inte fick tillräckligt i somras och att det garanterat blir flera besök inde trakterna! Hösten verkar vara en perfekt årstid ser det ut till! Härliga foton!

    • Ja, vi hade rejält flax med vädret på den här trippen, verkligen! Och Alperna i höstskrud, den var ny för mig. Kan tänka mig att göra om det. Flera gånger. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.