Finlandskryssningen – kaskadspyans moderskepp?

Dörren slits upp. Jag ser det inte. Men jag hör det. Från mitt bås på den offentliga toaletten. På en ”Finlandsbåt” ute i Ålands skärgård. Ljudet och ljuden av någon som inte mår så bra. En person som ramlar in i båset bredvid mig. Som kastar upp toalettlocket. Och som sedan bjuder på en konsert av sällan skådat slag.

Ni vet. Det där ljudet. Av någon som mår riktigt jävla dåligt.

Den intensiva kaskadspyan, plus personens dåliga sikte, gör att det skvätter. Mellan mig och spyan är det bara en tunn vägg och mellan väggen och golvet är det en glipa på en decimeter. Jag hinner precis rycka undan mina fötter när spyan letar sig in på min sida båset.

I en minut sitter han och hulkar. Det kommer ett par-tre uppkastningar till. Efter ytterligare ett par minuter kan jag höra honom lämna båset, tvätta av sig det värsta och lämna. Jag sitter kvar. Torkar av min ena sko som jag inte hann rycka undan tillräckligt snabbt.

Några minuter senare kommer jag ut till caféet där jag satt och jobbade en stund. Solen skiner in över min plats och utanför glider vi sakta genom Ålands skärgård. En bit bort har ett par precis beställt sin frukost. Varsin stor stark. 

På mindre än fem minuter har alla mina fördomar om Finlandskryssningar slagit in. Kaskadspyans moderskepp. Eller så hade jag bara väldigt dålig tajming.

Annars så var det en fin tur från Mariehamn till Stockholm. Blå himmel och en stilla Östersjön. Stockholms skärgård bjöd på fantastiskt sensommarväder väder och vi åt en bra middag på en av båtens alla restauranger.

Och ja, vi drack vatten.

Cinderella Arbetsplats på Cinderella Stockholms skärgård Stockholm

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Lite samma förutfattade meningar jag hade om det hela innan kryssningen i somras. Undvek dock att få de helt bekräftade genom tidig sänggång och genom att undvika vissa saker och platser dagen därpå! Plus att tant och farbror här inte direkt åkte partybåt som så heller då… 😉

    • Hehe, det var nog inte meningen för vår del heller. Vi bodde aldrig på båten utan hade spenderat en natt i Mariehamn. Bakfylle-Cinderella blev färdmedlet hem. Shit happens. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.