Flygplatsväntan med osedvanligt ”fin” tajming

Igår bloggade jag om hur man sätter sprätt på flera timmar av väntan på flygplatser. Vad jag föga anade när jag skrev inlägget (för ett par veckor sedan) var att det skulle publiceras med sällan skådad tajming. Jag råkade nämligen ut för en sådan väntan just igår. Problemet var bara att det inte var någon större flygplats att prata om.

Att vänta länge i München, Vancouver eller Köpenhamn är oftast inga större problem. I alla fall inte för mig. Att bli ofrivilligt strandad på Åre Östersund Airport är däremot inte lika upphetsande. Jag har blivit det flera gånger förut och igår blev vi ståendes på marken på grund av dimman.

Dimma på Åre Östersund Airport Dimma på Åre Östersund Airport

09:40 blev 09:50, som blev 10:10, som blev 10:50 som tillslut blev inställd flygning och ombokad till 16:10-flighten istället. Det var bara att slå sig ner, casha in lite matcheckar, dricka kaffe och jobba.

Dimman är ett välkänt fenomen på ESNZ, men snart ska det problemet förhoppningsvis vara bortbyggt. Fram tills dess är det bara att härda ut, alternativt välja ett annat färdmedel. Tåget hade faktiskt gått snabbare igår, med marginal.

Well. När vi väl lyfte hade skymningen lagt sig över Jämtland och den himlen jag fick se från 28F var bland det mäktigaste jag sett. Färgerna alltså. Jag vet ärligt talat inte om jag upplevt dem på det här sättet tidigare, och då har jag ändå några flygresor på mitt samvete.

Skymning i en A320neo

Egentligen tänkte jag fortsätta jobba på kvällen men när jag tillslut ramlade in på hotellrummet på Kungsholmen bestämde jag mig för att snöra löparskorna istället. Det blev min sedvanliga 10K, Kungsholmen runt. En fin sträcka som jag brukar göra när jag är i Stockholm på jobb. Alldeles lagom, i alla fall igår. Släng på en fin veggomiddag på Kitchen & Table Kungsholmen så blev kvällen pretty much komplett tillslut.

Jag kan eventuellt ha kampanjbokat en ny resa också, som extra krydda. Tyskland och sånt. Jag har svårt att slita mig verkar det som.

Så. Tre arbetsdagar i hufvudstaden och jag tänkte nog försöka spetsa kvällarna med fler löppass. Undrar om jag ska pussla ihop ett intervallpass till i morgon. Hm.

Essingeleden Veggomat på Kitchen & TAble

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Åh vad drygt. Som du skriver så är det ju annat på en stor flygplats där det finns annat än Pressbyrån och Espresso House att välja på. Jag hade inte velat vara fast på Malmö Airport en hel dag, haha!
    Det ser riktigt mystiskt ut med den där dimman för övrigt.

    • Haha nej, jag vill nog inte heller fastna där i Malmö en hel dag heller. Men ja, det är ändå fint med dimman på nåt sätt. Även om den havererade min arbetsdag. Men kunde varit värre också så. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.