Oktober blåste förbi som en höststorm

Jaha, vad hände här då? Oktober är över och alltså, det var som att en höststorm drog in och tog med sig en hel månad i ett svep. Vi konstaterade det hemma häromdagen att det här var en månad som verkligen bara försvann.

Inte helt utan in- och påverkan så klart. Det hände flera roliga happenings under de här 31 dagarna och det är väl så det ska vara? Oktober var det alltså, vi tar det från början till slutet.

Månaden började där september slutade. Med resa, fast den här gången i tjänsten och en tripp till Stockholm, för att sedan fortsätta med ytterligare en resa till Stockholm veckan därpå. I tjänsten. Tre reseintensiva veckor och tre jobbintensiva veckor. Fint så, men jag somnade gott om kvällarna. Väldigt gott. Förutom den kvällen när jag var ute och fotade norrskenet som drog in över oss. Magin alltså!

Norrsken i Jämtland

Mitt i alltihop hann jag färdigställa min recension av iRobot Roomba 980, även kallad Bruce, som nu brusar runt här hemma och håller rent hus. Just nu faktiskt, när jag skriver det här inlägget (som alltså inte blivit skrivet om jag behövt dammsuga själv…).

iRobot Roomba 980

På tal om Bruce, och brus, så slog jag till på ett par nya brusreducerande hörlurar. Sony WH-1000XM3 släpptes…rakt i famnen på mig. Jag är nog lite kär i dem faktiskt. Härlig skapelse det där. Får se om det blir recension här på bloggen men förmodligen sätter jag väl ihop en text om dem. Är ju ändå högst reserelaterat.

På tal om reserelaterat och tjänsteresor, jag skrev ett inlägg om Grönt traktamente som alternativ till alla de många onödiga flygresor som görs. Det gick varmt på Facebook en sväng och jag hoppas att inlägget lever vidare. Diskussionen behövs. Framförallt den rimliga, sansade och intressanta varianten. Klimattalibaner (åt båda håll) klarar jag mig utan. Alltid.

Det blev ytterligare några klimatinlägg, om rutten som alltid ska tas med tåg och varför jag borde välja buss framför bil.

Så kom min senaste tripreport upp på Youtube-kanalen också, när jag flög Austrian Airlines för första gången.

Dryden på Austrian flight OS315

Jobbresorna förresten. Efter den sista jobbresan till Stockholm åkte jag inte hem utan mötte istället upp Maria på Arlanda. Därifrån drog vi sedan till vad som kanske är ett av Europas vackraste hörn. Vi spenderade en heldag i Salzburg men framförallt en helg i Berchtesgaden. Där fick vi den ultimata sensommaren och brytet mot höst.

Färgerna sprakade, Alperna var mäktiga och landskapet sådär sagolikt som jag föreställt mig det. Det finns inte så mycket blogg om det än men det kommer, tro mig.

Obersee Trädgården på hotellet i Berchtesgaden

Efter Salzburg har det faktiskt varit ganska stilla. Och det har varit riktigt skönt. Jag har jobbat, tränat massor av pass per vecka, bloggat och nästan gått och lagt mig i rimlig tid på kvällarna. Det märkligaste av allt är ju att vi inte ens har haft någon ny resa inbokad framöver, även om det löste sig med en London-bokning häromdagen. Tredje besöket i stan sedan februari är nog något sorts rekord tror jag. Men så är ju brittiska öarna som de är också.

Så, om oktober försvann som en storm så står jag med öppna armar och välkomnar november. Jag är redo. Är ni?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.