Ska vi summera och stänga sommaren?

Innan sommaren och sista dagen av maj satte jag ihop ett inlägg här på bloggen med en bucketlist för sommaren. Jag har ju faktiskt inte följt upp den än. Då har ändå första frosten kommit, löven på träden har hunnit både färgats gula och ramlat av och den första snön har ramlat ner och slaskat bort. Ja, plus att vintersulorna på bilen tillslut åkt på.

Så. Det är väl änna dags att ta sig en titt på listan och se vad som gick som planerat och vad som gick i stöpet. 

Galdhöpiggen – tredje gången gillt!

Check! Oh yes, vi satte den en fredag i juli och dessutom med Besseggen dagen efter, som världens bästa bonus! Härliga toppturer i supervackra Norge och så har vi alltså Norges, Skandinaviens och Norra Europas högsta topp på meritlistan. Mount Blanc nästa!

Äntligen har jag fått bestiga Galdhøpiggen!
Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu

I alla fall tio golfrundor

Check! Ja, fler än tio rundor blev det men inte så många fler heller. Räknade inte alla men kanske 12-15 stycken, varav kanske fem-sex av dem var niohålsrundor i augusti och september. Det är ju för dåligt, men ändå lyckades jag ro i hamn en sänkning så där lite otippat en dag när allt bara stämde. Sånt sitter ju så klart lite extra fint. 

Löpträna ”rätt”

Non-check. Juni gick helt okej men juli släpade en hel del med löpningen. Det var svårare än jag trodde att hålla igång när jag inte fick något konkret distansmål att förhålla mig till. Jag repade mig i augusti men jag skulle nog säga att jag failade på den här punkten.

Ändå kutar jag runt Stockholm Halvmarathon på 1:41. Tänk om jag får till träningen bättre kommande sommar, då sopar jag banan med mitt halvmararekord på 1:39.

Efter ungefär två kilometer

Löpträna på Kroppefjäll

Non-check. Nej, jag var inte ens uppe på Kroppefjäll och inte ens inne i Brålanda på hela sommaren.

Bänka mig framför fotbolls-VM

Check! Ja, visst blev det en hel del fotbolls-VM i somras men jag såg långtifrån alla matcher, även om jag försökte. England gick dessutom inte lika dåligt som vanligt, så jag var en rejält kass tippare kan vi konstatera.

Göra en privat flygtur

Non-check. Med det tänkta flygplanet på service precis hela sommaren så gick den här fina planen i stöpet, vilket så klart var tråkigt som fan. Men vad gör man?

Footgolf så klart

Check! Och det blev till och med två rundor den här sommaren! Den sedvanliga fighten med grabbarna från förr gick åt skogen, jag kom näst sist, men familjefajten gick desto bättre. Den vann jag helt och hållet, med god marginal. Hoppas hoppas att Lane Loge finns kvar nästa sommar, då ska det bli två rundor till!

Hål 5 på Lane Loge
Hål 5 – bollen ska in mellan staketen. Foto: R. Rydén Fogelberg

Blekinge och Öland-roadtrip

Check! Ja, det blev en fantastisk roadtrip från Göteborg till Öland, från Öland till ett snabbstopp i Karlskrona och vidare till Österlen, elcykel på Borgholm och en avslutning i Halmstad. En av de bättre bilresor jag gjort de senaste åren och vädret den här sommaren går ju till historien, på gott och ont.

De mer generella planerna

Ja, sedan fanns ju också andra planer. Jag upptäckte Göteborg lite mer (och åt på massa trevliga restauranger). Jag umgicks med familjen men fick aldrig gå barfota på några bohusländska klippor. Jag åkte aldrig riktigt med nervevade rutor men jag skrattade och hade roligt. Solnedgångar i världsklass fick jag flera stycken och samtidigt för få. Den på Sturkö var så fantastisk som Annika på Resfredag skvallrat om.

Solnedgång i Karlskrona och på Sturkö

Men framförallt så mådde jag bra. Jag tog vara på det som gavs och hann med massor av fina saker men hann inte heller med allt jag ville. Så är det väl också, det finns fler planer än det finns tid och möjligheter. Hellre det än tvärtom.

Så, jag stänger sommaren nu. När frosten har kommit till byn, när löven ramlat till marken och när det mörknar redan klockan 17. Jag ser tillbaka på en härlig sommar som gav så mycket tillbaka, tack vare att vi satsade också.

Tack för det!

Dryden och en heldag på Bornholm

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.