Smygehuk och lyxig bröllopssvit på Dannegården

Sist gång jag besökte Sveriges sydligaste udde så var det bistra oktobervindar som rullade in över Smygehuk. Den här gången är det lite annorlunda förhållanden. På vägen från Bornholm och Ystad, på vägen mot Trelleborg, passar vi på att svänga ner på parkeringen och ta oss en titt igen.

Det är skymning och sommarkvällen är precis som alla andra sommarkvällar 2018. Varm och vacker. Med en solnedgång över de skånska slätterna bakom oss promenerar vi ner mot piren vid Smygehuk. Vågorna skvätter även den här gången men de är varmare och mer behagliga.

I övrigt blir vi inte särskilt långvariga här. Ett par bilder av solnedgång och skylt, sedan rullar vi vidare mot nattens boende, som vi hittat bara en stund tidigare.

Smygehuk - Sveriges sydligaste udde
Dryden och Smygehuk

Mörkret har nästan lagt sig, eller så mycket det nu lägger sig mitt i sommaren, när vi parkerar bilen utanför Dannegården i Trelleborg. Hela den här roadtripen, från Öland och Blekinge ner genom Skåne, har vi bokat boende samma kväll så urvalet är väl inte det största. 

Den här gången blir det lite av en lyckoträff. Efter några rynkade ögonbryn och hm:ande i receptionen visar det sig att vi blivit uppgraderade. Till bröllopssviten. Vi tackar och tar emot, samtidigt som vi kånkar våra väskor upp för den knarrande trappan.

En himlans fin svit, med egen balkong i söderläge. Den öppnas omgående för här har det inte varit vädrat på säkert en timme. En timme? Ja, men den här sommaren märks det direkt. Det är rena bastun här inne, vilket det nästan är utanför också.

Ett stiligt badkar pryder rummet och placeringen får oss att haja till. Så klart. Det är ju betydligt skönare att sjunka ner här, med rummets rymd, och njuta av ett skönt bad än att stänga in sig i ett trångt badrum för samma syfte. Så sett är det ju en genialisk plats.

Bröllopssviten på Dannegården
Bröllopssviten på Dannegården

Inget bad. Vi ramlar ner i baren istället och tar oss ett glas öl och vin samtidigt som vi summerar dagen. Den som spenderats på Bornholm, där vi hyrde elcykel och tog oss från ena änden till den andra och tillbaka. Benen är trötta och rumpan värker efter 60 kilometer på en cykelsadel. Men allt vägs upp av alla vidunderliga upplevelser på den där ön.

Natten tar vid och vi sover oss igenom värmen. När morgonen gryr sätter vi oss på innergården och avnjuter en härlig frukost. Det är knappt att vi märker att vi är mitt i Trelleborg, där den vältrafikerade E22:an på andra sidan huset förser färjorna till Polen och Tyskland med bilresenärer. 

I den lummiga bersån sitter vi under klarblå himmel och planerar milen mot Göteborg och lägenheten vi lånat. Det är vår roadtrips sista dag och vi tänker oss förbi både Mölle med Kullaberg och Sveriges kanske mest kända strand i Halmstad. Men först ska vi dricka upp vårt kaffe och packa oss ur den lyxiga bröllopssviten på Dannegården.

En fin sista natt på en fantastisk vecka i södra Sverige. Jag kan göra om det. När som helst.

Middagsrum på Dannegården i Trelleborg
Frukost på Dannegården
God morgon från Dannegården
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.