2018 och resorna jag gjorde

Så var 2018 i det närmaste till ända och det betyder att jag kan stänga boken. Med facit i hand blev det ju några stycken och det har resemässigt varit ett riktigt kalasår. Från varma drömmiga stränder till karga nordiska landskap med kalla atlantvindar. Jag älskar verkligen kontrasterna i alla resor som blivit av. 

Jag tänker att jag gör en sammanfattning av året här, ni är med på det eller? Längst ner listar jag också några andra resebloggare och vad de har hittat på under året. Det finns cirka hur mycket inspiration som helst med andra ord!

Så. 2018 var det.

Januarivecka på Mauritius

Årets första långresa! Vi satte oss på en Dreamliner från KLM och tog långflygningen ner till ön i Indiska oceanen. Vi inledde veckan med att bränna sönder oss i solen men efter det så fick vi en riktigt härlig tid med varierande väder och fina naturupplevelser.

Hotellet i Tamarina var dessutom en liten oas på den här planeten. Lugnet och harmonin alltså. Världsklass!

Surfning på Mauritius

Ego-weekend i London (februari)

EasyJet flyger direkt från Östersund till London Gatwick under vintersäsongen och jag åkte iväg för att testa konceptet. Jag fick en februarihelg med mycket promenerande runt i stan, jag gjorde Dryden Street och såg Lejonkungen som musikal. Och, otroligt lyxigt att slippa Arlanda som mellanhand!

Weekend på Färöarna (mars)

”Vi har sett mycket fint i år!” sa Maria när några bilder från året swishade förbi på TV:n häromdagen. Färöarna ligger i toppskiktet och var inte bara så mäktigt som jag föreställt mig utan faktiskt ännu häftigare. Dramatiska berg som stupade rakt ner i Atlanten, härliga vattenfall och slingriga vägar ut till byar man inte trodde kunde existera. Och så fick jag mig ett ofrivilligt bad i Gjógv

Big jump i Gjógv
Foto: R. Rydén Fogelberg / travelphoto.se

Fotbollsresa till London (mars)

Jag hann inte ens hem från Färöarna innan jag åkte till London. Ett samarbete med en fotbollsresebyrå tog mig både till mysiga Craven Cottage (Fulham-Sheffield United 3-0) och till mäktiga Wembley och Champions League mellan Tottenham och Juventus (1-2).

Numera är Wembley den största arenan jag besökt och det här är den match med mest publik (86.000). Kan tänka mig att uppleva det igen.

Wembley Stadium - panorama

Påskhelg i Dubai (april)

För andra året på rad gjorde vi en påskhelg i Dubai. För enkelhetens skull bodde vi på samma hotell (prisvärda Holiday Inn Express Safa Park). Jag testade sedan zipline i Dubai Marina och så gjorde vi våning 148 i Burj Khalifa. Det här är en enkel stad att åka till. Inte så lång flygresa, behagligt varmt och lätt att vara turist.

Egotripp till Vancouver (och Bryan Adams) (juni)

Jag stack till Kanadas västkust för mitt andra besök i Vancouver och flög A350 för första gången. Tajmingen var så klart att Bryan Adams spelade i stan på vår egen nationaldag så jag nyttjade klämdagar och fick en riktigt fin resa. Tränade en del, gjorde en hike upp på Grouse Mountain och hängde på hängbroar med min resebloggarkollega Eva!

Jag är fortfarande inte klar med YVR, det finns mer att upptäcka där!

Branta stup längs BCMC Trail

Vandringar på Galdhöpiggen och Besseggen (juli)

Tillslut fick vi bestiga Galdhöpiggen, Norges och norra Europas högsta topp! En ganska enkel vandring, om än en åtta timmar lång sådan tur och retur. Dagen efter blev det Besseggen och 17 kilometer helt magnifik vandring längs Gjendesjöns smaragdgröna turkosblå vatten. Alltså Norge. Så vackert och så nära!

Bergsklättring på Besseggen

Roadtrip i södra Sverige (juli)

Efter att ha jobbat på distans i Göteborg i juli så blev det en roadtrip i södra Sverige under en vecka, där vi varvade tält med hotellnätter och övernattningar hos vänner (tack alla ni som bidrog!).

Öland upplevdes, precis som en snabbis i Blekinge. Vi spelade golf på Åhus Östra, åt skånsk äggakaka och slingrade oss fram på Österlen. Vi hyrde elcykel på Borgholm och tog sedan västkusten upp till Göteborg med en avstickare till Tylösand. En av de bättre inhemska roadtrips jag gjort!

Dryden och en heldag på Bornholm

Kryssning till Åland (september)

Det där med att kryssa Finlandsfärja hör väl inte till det jag har längtat mest efter. Men, vi testade ändå fenomenet, åkte till Åland och tog en natt i Mariehamn. Vi hann spela en riktigt ball minigolfbana (Maria gjorde HIO!) och åt riktigt gott på Indigo. På vägen hem fick jag uppleva det ”klassiska” med ”Finlandsbåten” när toalettgrannen kaskadspydde så det skvätte över hela muggen. Mysigt.

Drömmiga alper i Salzburg & Berchtesgaden (oktober)

Ett av de vackraste ställen jag varit på är utan tvekan Berchtesgaden. I de sydtyska alperna får man sig en naturupplevelse utöver det vanliga. Vi gjorde en enklare vandring till Obersee, besökte Kehlsteinhaus (Örnnästet) och fick så klart se Salzburg också. En riktigt fin höstdestination!

Obersee - magnifikt!

London (som inte blev av)

Tanken var att åka till London dagarna innan jul. Men, så kom någon på att de skulle flyga drönare över Gatwick och så ställdes flyget in. Lyckligtvis blev vi strandade hemma och innan vi ens kommit iväg. Jag känner mig lyckligt lottad som slapp att sitta på den där flygplatsen i ett dygn och vänta…

Resebloggarnas 2018

Hur blev ditt rese-2018?

Har du varit i väg på någon fin resa eller rentav flera? Berätta gärna i kommentarsfältet och lämna en länk om du har skrivit något om det! I övrigt tar vi väl sikte på 2019 helt enkelt! Vi ses där!

20 KOMMENTARER

 1. Vilket pangår! Många ställen jag skulle vilja uppleva när allt klaffar, särskilt Färöarna och Kanada. Gott nytt! Extra kul att vi hann hänga både i Blekinge och Jämtland. Mer sånt!

 2. Åh Vancouver och Färöarna, låter så härligt! Och Salzburg som jag nästan åkte till… Blev inte alls så många resor för min del, men gillar variationen jag fick med. Höga Kusten var nog min bästa resa i år. 🙂

 3. Vilket härligt reseår! Och som sagt, tur stt ni slapp hänga något dygn på Gatwicks flygplats, trots allt. Önskar ett riktigt Gott Nytt år! Hälsningar från Sri Lanka!

  • Ja, jag tror också att det kan vara läge att vänta lite med den turen. Nu är ju den här helgen ganska sent i år va? Men ja, sommaren låter mer rimlig. 🙂

  • Färöarna tror jag att du skulle gilla skarpt, som sett Svalbard och Island. Och Grönland (fast det kan jag inte själv uttala mig om dock). God fortsättning det samma!

 4. Vilket fantastiskt reseår och vilka storslagna naturupplevelser! Förstår att det var kalas.

  Medan vissa åker som skottspolar till New York (ja, undertecknad) åker tydligen andra som detsamma till London. 🙂 Wembley måste ha varit en imponerande upplevelse. Men himla trist historia det där med drönaren.

  I övrigt skriver jag under på att kontraster är grejen. Det har du verkligen lyckats pricka in. Fick massa inspiration och blev till exempel sugen på Mauritius.

  Tack så mycket för länken också! Jag lägger till en länk till dig med och hänvisar till din samlade lista.

  • Tack själv! Ja, Mauritius var verkligen en upplevelse. Fantastiskt litet ställe det där. Men på tal om andra öar kan jag ju slå ett slag för Färöarna också. En annan övärld, minst sagt.

   Wembley var ballt. Jag kan åka dit igen. Lätt. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.