Därför borde jag åkt (och åka) på språkresor

Studera utomlands med EF - Education FirstMan ska väl inte ångra saker, eller hur? Men med facit i hand är det alltid lättare att tänka tillbaka och vara lite bitter. Jaja, jag ska inte vara bitter här men tanken slår mig ändå ibland, allra helst med sambons tonåring i huset som snart (förmodligen) ska ut i världen. Och visst, både ett och två ögon har sneglat på det här med språkresor.

Och då slår det mig – varför kom det aldrig på tal när jag var i samma ålder?

Visst, jag växte inte upp med fet ekonomi där i villan i Brålanda. Ändå drog vi iväg på fina semesterresor ut i Europa på somrarna så visst var det lätt att bli bortskämd med att se annat än Dalsland, absolut. Men aldrig någon språkresa. Och det talades aldrig om språkresor heller, trots att min mor själv var i Brighton i slutet på 60-talet.

Klassresa till London 1996. Men ingen språkresa.
Klassresa till London 1996. Men ingen språkresa.

Jag kan lite ångra det faktiskt, för av det jag har hört, läst och sett av de som själva varit iväg så har det varit ett minne för livet. En utveckling utöver det vanliga, både så klart språkmässigt men också som person. Är det något som är häftigt att se andra göra och även känna själv så är det väl att växa. Oavsett om en är tonåring eller 30-plus?

Språkresor för vuxna – finns det ens?

Så, när Maria och jag lite lättsamt spanar runt på webben efter en rimlig språkresa landar jag ofta i tankarna om att jag själv gärna skulle vilja dra iväg på en. Och det är ju faktiskt inte försent, eftersom även folk i min egen ålder kan åka iväg just på språkresa. Nu känner jag i och för sig ingen som har gjort det men språkresor för vuxna har en helt egen avdelning hos EF.

Därför borde jag åkt (och åka) på språkresa

Ja, skälen är ju många. Dels så klart för att jag älskar att resa. Det är ju en stor del av livet och har även varit. Att dra iväg på språkresor tror jag är fantastiskt utvecklande och kanske allra helst i en utvecklande ålder, som tonåren är. Nu tror jag i och för sig att ett utlandsår även som vuxen kan ha stor effekt och visst vore det oerhört häftigt att testa om chansen kommer.

En dag kanske det kommer en möjlighet. En dag kanske jag får se till att det kommer en möjlighet. För det är väl aldrig försent att dra iväg, eller?

EF har språkresor även till USA
Dra på språkresa till USA? Tja, varför inte?
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Just do it!
    Hela mitt liv är en språkresa men på en klassisk språkresa fick jag aldrig åka heller. När jag var i språkreseåldern blev jag i stället skickad till en familj i Tyskland ett par veckor en sommar. Det funkade också!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.