Mest läst 2018 – det här gillade ni (och lite statistik)

Det har varit ett intressant bloggår i många aspekter. Inte bara innehållsmässigt och att jag fått fylla på med några nya länder, utan även när det kommer till statistik. Siffrorna och diagrammen har stundtals varit riktigt rolig läsning och det får jag så klart tacka alla er läsare för!

Hela året har gått bra men framförallt var sommaren en riktig högsäsong. Då peakade flera ”svenska inlägg”, kanske inte så konstigt med den sommaren som vi ändå hade!

Statistiken rent generellt

Sett på hela 2018 så har antalet unika besökare här på FlyingDryden ökat med 33% (!) jämfört med 2017, något jag så klart ska skåla för ikväll! Även antalet sidvisningar har ökat om än med mer beskedliga 13%. Andelen manliga besökare har också ökat rent procentuellt och nu är det i princip 50/50 kvinnor kontra män. För två år sedan var den siffran 60/40 till kvinnornas favör. Merparten av er är mellan 25-55 år, ingen förändring där.

En annan fullt naturlig aspekt är att ni blir allt fler som surfar in via mobilen. +10% under året och ni utgör nu 60% av all trafik. Ökningen har skett nästan helt på bekostnad av datorsurfarna (och en ynka procent surfplattesurfande).

Bubblarna

Mest lästa inlägg var det ju ändå som var huvudfokus här. Men först några bubblare. Det är inlägg från i år och som gått starkt under den ganska korta tid de levt.

Topp-tio mest läst 2018!

10. Test: Menzies Business Lounge på Arlanda

En sorglig lounge, granne med SAS dito i Terminal 5. Att betala nästan 300 spänn är så galet ovärt och jag hoppas att fler har insett det efter att ha läst det här inlägget.

9. Provkörning – BMW 320d Touring xDrive

Av någon anledning dras ni till mina ”vetenskapliga” bilrecensioner och visst, en trevlig roadtrip kräver ju sin bil. Just den här blev vi faktiskt lite kära i men plånboken la in sitt veto och så blev det med den saken.

BMW 320d Touring xDrive

8. Recension: SJ, första klass och tyst kupé

SJ:s snabbtåg gick under luppen redan förra året och har, under det här #jagstannarpåmarken-året, seglat upp rejält. Och ja, det är en bra produkt de har och som jag mer än gärna reser i igen!

7. Provkörning – Volvo V60 D2 Kinetic

Om vi blev kära i BMW:n ovan så var det raka motsatsen här, mest på grund av noll utrustning och tröttaste motorn. Ändå blev det Volvo tillslut för faktum är ju att vi kör en V60 idag, dock D4 Momentum. Men ni verkar gilla snikmodeller och jag frågar mig lugnt och stilla – varför? Krajst!

6. Qatar Airways från Stockholm till Doha – recension

Precis som med Emirates-bubblaren ovan så tror jag nog inte att det är Doha som lockar, utan flygbolaget Qatar. För mig personligen var det en besvikelse, deras Dreamliner var inte alls rolig i ekonomiklass. Fast, jag utreder just nu om jag ska våga testa dem snart igen, då i en A350 och förhoppningsvis även en 777:a.

5. Tre trappor – tre utsikter över Prag

Listan mest oväntade ändå, fast jag blir uppriktigt glad över det! Prag är en fantastiskt vacker stad som mer än gärna ska ses från någon av utsiktspunkterna jag listar i inlägget.

Prag i höstskrud

4. Långflygning – 15 tips för en bättre flygresa

Nedpetad en smula från tidigare år men ni jagar fortfarande de bästa tipsen kring långflygningar. Fortsätt med det! 

3. Kungsklyftan och Rövardotterns vrål

Sommarens raket och under juni-augusti var det här bloggens mest lästa. En liten doldis på västkusten (känns det som?) och förutom Kungsklyftan så ska ju så klart hela Fjällbacka-trakten upplevas. Det blir inte mer Bohuslän än så här!

Kungsklyftan i Fjällbacka

2. Bestiga Kebnekaise – min stora guide

1. Fem tips om du ska bestiga Kebnekaise

Bloggens två mest lästa inlägg handlar alltså båda om att bestiga Kebnekaise, varav mina fem tips toppar listan för tredje året i rad! Och har ni inte gjort turen än så tycker jag verkligen att ni ska göra det, även om det nu är så att Sydtoppen inte längre här högst på grund av dess smältande glaciär.

Jag på toppen av Kebnekaise

Tack till er!

Det här var mina mest lästa inlägg under 2018! Jag vill så klart tacka er än en gång för att ni hittar hit, läser, kommenterar och bidrar! Utan er hade jag förmodligen bloggat ändå men det blir betydligt roligare när ni hänger med! 

Gott nytt år och så ses vi 2019! Då blir bloggen tonåring. Bäva månde!

10 KOMMENTARER

  1. Kul att läsa vilka blogginlägg som folk vill läsa om. Dock, känns det som att ”provkörningsinläggen” är de som mest lockar de manliga läsarna. Eller så är jag väldigt fördomsfull, tycker personligen de är minst intressanta, men det beror nog mest på att jag inte har körkort och därför inte har någon anledning att läsa om bilar. Själv gillade jag mest inlägget om SJ på denna lista. Och Island är alltid intressant att läsa om.

    Jag önskar dig ett Gott Nytt År!

    • Tack! 🙂 Ja, provkörningsinläggen drar nog förmodligen mest manliga läsare (vilket jag förmodligen kan ta fram, men har inte gjort) och jag tror även att en del av flygplansinläggen lockar män mer än kvinnor. Bara att titta på min Youtube-kanal som har 98% manliga prenumeranter…

      Gott nytt år det samma! 🙂

  2. Roligt med dessa sammanfattningar. Och vilka inlägg som går bra. Skriver själv just nu på ett liknade inlägg. Förstår att Keb går bra. Och flyginlägg är ju i en klass för sig.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.