Vinteridyllen som slog i taket

Efter den gångna veckans långa arbetsdagar var det nog en sovmorgon som jag behövde när lördagen ramlade in. Men. Jag ställde klockan på halv åtta igår (vilket i och för sig kanske är sovmorgon för vissa?) och stack iväg på ett träningspass.

Att få pressa ur morgonkrafterna på 40 minuters HIIT Cardio är ju, som jag vet sedan tidigare, en jävligt bra start på helgen. Svetten flödade i lokalerna på Storsjö Strand. Jag njöt sedan en stund av den här pulsgrafen innan jag åkte hem igen och tog den där berömda muggen kaffe och lite frukost.

Man skulle kunna kalla det för ”rivstart på dagen” men rivstart låter så hetsigt så jag väljer att… tja, inte göra det. Ni fattar ändå.

Morgonträning

I helgen har jag Moderskeppet på besök i Östersund och om det inte vore för henne så hade jag aldrig hamnat på Jamtlis Julmarknad, som hon försöker tajma in varje år. Till allas stora lycka började det dessutom natten mot lördagen att ramla ner mängder med snö. Det snöade nästan i ett dygn!

Behöver jag säga att vinteridyllen slog i taket, när vi vandrade runt på området? Tänk er gårdarna från 1800-talet, utställningar med traditionsenligt julfirande i husen och snön som lång tjock både på marken, på träden och på hustaken. Jag har varit på Jamtli Julmarknad några gånger nu men jag vet inte om jag upplevt så mycket julstämning där som igår. 

Ett stycke magi. Faktiskt.

Julmarknad på Jamtli Julmarknad på Jamtli Julmarknad på Jamtli

Promenaden hem förresten. Och den följande kvällen. United-seger med 4-1 och så fick jag sopa av bilen från snö tre gånger på samma kväll. Vinteridyll sa vi va? Nu hoppas jag att det här kan få ligga. Till mars-april någon gång. Stan är ljusare och trevligare i den här skepnaden och är det vinter så ska det vara vinter.

På riktigt.

Promenad hemåt i Vinterstaden Snöfall i Skärgår'n

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.