För något år sedan skrev jag en recension om att åka första klass med SJ. Det var deras SJ3000 som tog mig till och från Stockholm över en helgvistelse i huvudstaden. Tidigare i höstas gjorde jag om resan och passade då på att ta in lite material för en tripreport i videoformat. Den är nu färdigklippt och publicerad på min Youtube-kanal (som ni ska prenumerera på om ni inte redan gör det). 

Jag tycker att SJ:s förstaklass-produkt på deras snabbtåg håller en bra klass, även om jag saknar den där lilla spetsen. Det är bra frukost, det finns fri tillgång till kaffe och fika och den tysta kupén är en fantastiskt plats att jobba på. I den mån det finns platser så bokar jag alltid tyst kupé. Alltid.

Det som tjänsten dock dras med är främst Den Osynliga Personalen. Deras vålnader dyker upp när det vankas biljettkontroll men i övrigt är de som uppslukade. Lite tråkigt, framförallt i första klass där de gott kan ha salongerna under uppsyn och bara kontrollera att allt är till belåtenhet. Det har i skrivande stund aldrig inträffat, inte för mig i alla fall.

Men. Tripreport var det. På Youtube-kanalen. Ni kan klicka igång den här nere eller så surfar ni in på kanalen och tittar där (och kanske på andra reports jag klippt ihop, dock främst flyg).

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här