Outfit på resande fot – från topp till tå

engelbert strauss

Jag är inte känd som någon direkt modebloggare. Flera av mina närmaste har genom årens lopp haft ett och annat att säga om min färglösa garderob. Nu har den i och för sig förändrats en del, även om jeans och svart t-shirt fortfarande är det jag allra helst går runt i. Så väl hemma som när jag reser.

I höstas läste jag dock ett inlägg hos Runwaytoadventures-Pernilla och hennes travel outfits och sedan har de där dresscode-tankarna fått gotta till sig ett halvår. Nu så tillslut tänker jag mig ett inlägg om mina “yrkeskläder” som bloggande resenär. Nu handlar det inte om några professionella yrkeskläder och arbetskläder som från engelbert strauss i den benämningen, men å andra sidan varför inte. Jag ser flera rimliga produkter som passar mig. Ordentliga jackor, byxor, handskar och verktyg (en riktigt bra ficklampa för fotografering mörka kvällar!) står på inköpslistan, framförallt till min ibland vacklande vinterkollektion (trots att jag lever i Jämtland).

Pressbild: engelbert strauss
Pressbild: engelbert strauss. Med tillstånd.

Så, vad packas med i klädväg när jag drar iväg? 

På fötter och huvud

Det promeneras väldigt mycket när jag är ute så skor är det viktigaste “plagget” för mig. Välanvända så klart. Precis som när jag springer tävlingar skulle jag aldrig dra iväg i ett par helt nya skor. Det är som att be om skavsår och smärtor.

Jag försöker få med löparskorna men måste jag kompromissa i handbagaget så ryker de direkt. Vandringskängorna har åkt med men var ganska skrymmande, trots incheckat bagage. Festligheter på gång? Då kan jag i nödfall släpa med mig något finare. Extraskor är dock inget för slimmade handbagage.

Jag har också börjat använda keps på huvudet, väldigt nyttigt när solen ligger på. Och mössa så klart, om det drar in iskalla vindar från Atlanten. Hej Färöarna!

Måste i väskan? Compeed ska finnas med i varje dagspackning. 

Jättesköldpadda på Mauritius

Väskan på ryggen

Jag syns nog nästan alltid med en ryggsäck hängandes på ryggen, i alla fall när jag reser. Dels för att få med kameran hyfsat smidigt men också för att den sett över flera timmars användande är bekvämare än en axelväska. Jag har haft en LowePro-kameraväska i flera år men varvar nu den med en väska från O’sprey.

Hikelite 18 från Osprey på ryggen

På resande fot

Drar jag iväg i jobbet så blir det oftast inget märkvärdigare än jeans och skjorta eller någon rimlig t-shirt. Vi har ingen speciell dresscode på jobbet så hel-och-ren fungerar bra. Lite samma sak på kortare resor även privat.

På längre resor tänker jag bekvämlighet, allra helst nattflygen. Jag orkar inte svida till mysbrallor på planet så istället har jag köpt ett par riktigt sköna jeans med stretch (!). En tisha på det så är jag klar. En reservtröja i handbagaget är bra men jag är ganska varm och överlever även på 10.000 meter.

Packa lätt! En tunn dunjacka är fortfarande varm och tar minimal plats. Bra investering om man börjar resan i kallt Sverige och ska till varmt utland.

Fönsterplats - givet!

På stans gator

Kläder efter väder. Jeans om det är vår/höst och shorts i funktionsmaterial om det är sommarväder. T-shirt och sedan en backup-tröja i väskan för oväntade väderomslag. 

Aktiviteter i varmare väder

Funktionskläder är en gudagåva! Ska svetten rinna längs ryggraden åker träningskläderna på. Jag har ett par riktigt sköna röda shorts i funktionsmaterial som är välanvända och så givetvis en t-shirt i liknande material. Backuptröja i väskan, man vet aldrig när vädret slår om i till exempel fjällmiljöer.

Dryden i Yosemite

Kyla, regn och bistra vindar

Det är alltid meckigare med kläder för lägre temperaturer. Både midsommar på Svalbardtidig vår på Färöarna och oktober på Island satte mig på prov. Ett bra underställ, en lite tjockare tröja samt en vind- och vattentät jacka (som också är tunn och lättpackad) löser dock det mesta. Det jag kan sakna är ett par riktigt bra byxor som tål vind och vatten. Det är nog nästa stora klädinköp tror jag.

Nästa våg av vatten - blöt igen!

Vad packar du ner?

Det här var ungefär min resegarderob. Hur ser din ut? Lämna gärna en kommentar och berätta!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Den där dunjackan står på min att köpa lista. Hade t.ex varit perfekt idag när jag ska till Marrocco. FIck ta en lång kappa då jag inte vill släpa vinterjackan.

    • Ja, en dunjacka är bra skit. Jag köpte en billig (500 spänn) och tunn för att som vår/höst men den är så varm att jag kan ha den ner till -5 typ. Och så följde det mer en låten påse (gör ofta det med dunjackor) att stoppa ner den i. Ett bra köp!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.