Trasig gluteus medius (?) och andra möjligheter

Okej, det var en bra höst sett ur många perspektiv. Träningen var definitivt en av de saker som flöt på helt hysteriskt bra. Massor av roliga pass, även om löpningen blev det som fick stryka på foten när jag körde HIIT Cross tre-fyra gånger i veckan och varvade med pulspass. Tror aldrig jag spenderat så mycket tid på ett gym som i höst faktiskt.

Sedan kom det ett HIIT Cross-pass dagarna innan julafton, som jag bokade in i sista sekund (skulle ju åkt till London, men det blev inställt). Jag hoppade in, slarvade med uppvärmningen och på första stationen (DB Snatch) drog jag sönder något i ryggen.

Det slutade med att jag fick kliva av med omedelbar smärta och diverse svårigheter de efterföljande dagarna. Ni vet. Knyta skor, ta på sig strumpor eller rentav kalsonger, enormt stel efter att ha suttit stilla en stund och sånt. Gluteus medius verkar ligga nära till hands när jag googlar. Ni som kan anatomin har säkert bra förslag på återhämtningsövningar, kommentarsfältet finns längst ner.

Problemet är ju bara att jag inte vill lägga ner träningen tills det här är läkt. Trappmaskinen på gymmet fungerat då jag körde den en timme i söndags. Vansinnigt tråkigt så jag är mycket stolt över karaktären den eftermiddagen! Och så fick jag även till ett 10km-löppass på nyårsafton utan några större problem, ett gott tecken.

Det här onda verkar ju ändå ha fört något gott med sig. Något som jag borde tänkt på långt tidigare (utöver att alltid värma upp, något jag i 99 fall av 100 är väldigt noga med). Nämligen att blicka ut över gymmet och se andra möjligheter.

Jag ska ge trappmaskinen fler timmar i alla fall. Den var riktigt grisig men jag ser väl också lite vanliga styrkeövningar framför mig. Sånt som jag alltid har duckat för eftersom det är så tråkigt. Men tiden är nu. Den träningen eller ingen träning. Valet borde ju vara lätt. Valet är lätt.

Men först. En timme trappmaskin i eftermiddag. Ge mig en podd bara så är jag på’t. Får jag sällskap?

En timme på trappmaskinen En timme på trappmaskinen

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

 1. Arbetar som PT i London, kan ge lite förslag etc;
  Uppvärmning betyder inte enbart träning. Snabbdusch i varmt vatten funkar, men sitter inte i lika länge. Skriver ner en liten effektiv warmup till dej med;

  Treadmill.
  3 incline speed 5,5-7,5km/h.
  After 2 minutes increase incline to 4
  Then 1 up / minute.
  2 minutes = 4 incline
  3 minutes = 5 incline
  Etc until you reach incline 10 then hold that for 2 minutes
  Never hold on to the treadmill with your hands.
  Try take long steps.
  This works legs, posture core and stamina
  This got alterations; you can walk longer and increase 0.5 incline each minute
  Or walk faster. But never change the speed.

  Skriver mina programme på engelska, tar för lång tid att översätta haha

  Krya på dej:)
  / Nik

  • Åh, tack för bra tips! På mina utomhuslöppass kör jag ju lite sådan uppvärmning och försöker applicera det även på inomhuspassen. Tycker att roddmaskin är bra där, som får igång hela kroppen. Nu fungerar ju inte den riktigt med den här skadan så det här fungerar nog bättre!

   Tack! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.