Hejsan Singapore och första intrycken

Så landade jag tillslut i Singapore, efter flygresan via Doha på totalt 16 timmar. Jag kommer så klart att skriva mer ingående om äventyren i stan men jag tänker börja med att bränna av ett inlägg första intrycken och lite från bildskörden.

Dagens första notering? Att det går att fotografera byggnader i cirka 300 olika vinklar. Nedanför, framför, bakom, under (!) och uppe på. Faktiskt (snett) ovanifrån också, eftersom det arkitektmässiga mästerverket Marina Bay Sands även fastnade på bild under inflygningen igår.

Så. Marina Bay Sands. Ni kommer nog se fler bilder på det här bygget vad det lider.

Marina Bay Sands

”Bara” 28°C

Jag bor alltså på ett litet kapselhotell på i Kampong Glam. Helt okej litet boende och över förväntan mysigt. Jag började dagen med en nätt promenad bortåt just Marina Bay Sands. Det var varmt, men inte outhärdligt. Runt 28°C gissar jag.

Trodde faktiskt att det skulle vara varmare och framförallt fuktigare. Tycker nog att Mauritius var strået vassare på det faktiskt. Fast det hindrade ju å andra sidan inte svetten från att rinna längs ryggraden så klart.

Kampong Glam

Marina Bay Sands och trädgården

Första dagen utforskade jag alltså området kring Marina Bay Sands. Gardens by the Bay fångade också mitt intresse och i den där vackra parken strosade jag runt med en mugg kaffe i handen i säkert tre timmar. Varför ha bråttom liksom?

Dagens andra notering. Det är rent i Singapore. Men. Inte sådär kliniskt som många vill göra gällande. Det hänger så klart på i vilka kvarter en befinner sig. Generellt sett är det rent men jag skulle dra mig för att göra en hjärntransplantation på gatan, som många verkar tro går bra.

Kaffe i Gardens by the Bay

Takbar i världsklass

Tipset från en mina Singapore-coacher var att göra takbaren Cé La Vi, högst upp i tredje huset på Marina Bay Sands. Mycket klokt tips skulle det visa sig (tack Pernilla!) Där tog jag en öl, spanade in den världsberömda infinitypoolen och njöt av en helt osannolikt fin cityskymning när solen försvann bakom skyskraporna.

För oss utsiktsknarkare är sånt här rena paradiset!

Infinitypoolen på Marina Bay Sands

30.000 steg

Mörkret ramlade ner, jag åkte hissen ner och såg ett fint fontänskådespel. Jag tog promenadstråket runt vattnet (för att fånga de sista 100 vinklarna på det där bygget ni vet) och 30000 steg efter att jag lämnade min kapselsäng så var jag tillbaka vid Arab Street.

En dusch och lite sömn på det här så ska jag tömma frukostbuffén när jag vaknar. Det där med att äta på dagarna när jag är ute själv är inte direkt mitt starka kort. Jag fortsätter på den vägen verkar det som, för vem har tid att äta det när det finns… tja, snygga höghus att fotografera?

Dagens tredje notering. Varför äter jag inte?

Marina Bay Sands by night
30000 steg
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Magiskt fina bilder! jag är också svindålig på att äta när jag semestrar. Har liksom inte tid att prioritera det. Sedan när det är varmt väder (över 20ish) blir jag inte hungrig heller.

    • Tack! Ja, jag åt precis middag. Glass och brownie på ”Konditori” som ligger precis mittemot ställe som jag bor på. Borde klara mig till frukosten om några timmar… 😉

  2. Ja åker man t.ex. till Little India så tar man snabbt död på myten om klinisk renlighet och att man aldrig skulle se ett skräp eller en fimp på marken 😉 Gatukatter hittar man minsann där också! Men besök en hawker människa! Den godaste rätten jag åt var Beef char kway teow ❤ Fast utan den superstarka såsen, tur man fick välja bort den så man slapp svetta sig genom måltiden 😉

    • Japp, hawker är numera check i Chinatown! Tack för pepp! Däremot såg jag inte så många utekatter i Little India. Men nej, särskilt rent var det inte men jag har å andra sidan sett värre platser. Betydligt värre. 🙂

  3. Åh härligt. Och fina bilder! Det har kliat så i fingrarna på mig att boka en resa till Singapore nästa vinter. Jag och Singapore behöver en revansch.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.