Inför Singapore – bucketlist och förväntningar

Yes, det är dags! För några veckor sedan tog jag mig i kragen och bokade resan jag suktat efter så länge! Det har blivit dags för Singapore! Äntligen ska jag få sätta fötterna i den här oerhört omtalade staden. Äntligen ska jag få bryta lite barriärer och resa längre österut än jag tidigare gjort.

Jag har så klart både förväntningar och en nedtecknad bucketlist. I det här inlägget tänker jag berätta lite om resan, boende och vad jag ska göra på dagarna. Har ni själva sista-minuten-tips så lämna gärna en kommentar.

In och ut – att ta sig dit

Det finns enklare vägar från Stockholm till Singapore än den jag valt. Jag väljer nämligen att flyga med Qatar Airways igen, trots högst medelmåttig upplevelse för två år sedan.

Dels vill jag ge dem en ny chans och testa deras två A350-modeller (både -900 och -1000) som de kör med från Arlanda nu. A350 innebär också deras Qsuite, vilken klassas som ”Världens bästa businessclass”. Den har jag bokat för hemresan och det blir faktiskt min första långflygning i business – bucketlistkryss på det så klart! Andra sätt att ta sig till Singapore är (förutom att cykla, paddla, gå, åka elbil eller stanna hemma) med Finnair via Helsingfors eller Singapore Airlines som flyger ”direkt” från Stockholm (fast via Moskva).

Qatar Airways A350-900 i Doha

5 nätter för 1800 spänn

Att Singapore är en dyr stad har jag hört både på ett och fem ställen. Jag väljer dock att inte ta notis om det. Jag har fått höra samma sak om Dubai och där bodde jag riktigt bra och centralt för under tusenlappen per natt. Visst, hotell i fem nätter går lätt löst på femsiffrigt belopp. Noll sugen på det. Så, jag tänker gå utanför min komfortzon och testa ett kapselhotell (även känt som ”pod hotel”). Inget eget rum alltså utan små boxar som man sover i, lite mer som ett hostel med andra ord. 1800 spänn för fem nätter inklusive frukost. Förhoppningsvis som hittat…

Kapselhotell i Singapore

Vad ska jag göra i Singapore?

Min att-uppleva-lista skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Därför väljer jag att göra lite som jag gjort tidigare och att inte boka upp för mycket. Jag har hellre några få spikade saker och massa öppna dörrar än att boka upp mig, passa tider och hetsa runt.

Fast några saker tänker jag ändå försöka få till.

 • Sightseeingtur med buss. Första förmiddagen tänker jag hoppa på en turistbuss och inhalera mina första intryck av stan. Ser det också som ett utmärkt tillfälle att få koll på kompassen. Alltid nyttigt i en ny stad.
 • Joggingtur. Runcation är toppklass för att i lite raskare tempo få uppleva platser till fots. Får se hur långt det blir i hög luftfuktighet och närmare 30°C.
 • Bungyjump på Sentosa. Tydligen ganska nytt bygge och ”bara” 47 meter högt men vem säger nej till en fin adrenalinkick? Inget är bokat men någon av dagarna blir det av. Troligtvis det som är mest spik!
 • Universal Studios. När jag ändå är ute på Sentosa så tänker jag mig nog att det här blir en bra upplevelse.
 • Marina Bay Sands. Själva kännetecknet för Singapore känns det som? Om jag åker upp på takterrassen vete tusan men jag tror nog att vyerna från marken är minst lika häftiga.
Marina Bay Sands
 • Skaffa lokalt simkort. Jag tar med mig en egen wifi-puck och köper ett lokalt turist-simkort på plats. Det är skönt att slippa vara beroende av publika (och sårbara) wifi:s på stan. 100 gig under hela vistelsen borde jag klara mig på. Då ingår lite rabatter till diverse aktiviteter också.
 • Masjid Sultan moskén. Jag kommer att bo granne med den här och shoppningtäta Arab Street så det blir svårt att ducka. Ser väldigt vackert ut i alla fall!
 • Changi Airport. Japp, flygplatsen. Utsedd till världens bästa fler gånger än jag kan räkna till. Flyget hem lyfter på kvällen så det finns gott om tid på avresedagen med andra ord.
 • Gardens by the bay. Parken ska vara något av det mest häpnadsväckande i kategorin stadsparker. Ska så klart besökas!
Gardens by the Bay

En del andra saker står med på nice-to-do-listan

 • Jag upptäckte häromveckan att det finns ett Legoland precis på andra sidan gränsen, i Malaysia. Jag har inte varit på fler Lego-ställen än Billund och det var 1998. Antar att mitt legofyllda rum som barn inte räknas som Legoland eller?
 • Palau Batam är en ö som ligger en kort färjeresa från Singapore. Jag vet inte mer än att det ska vara fint att cykla runt där och det är väl en aktivitet jag kan tänka mig. Har de elcykel eller finns det bättre öar att besöka? Tipsa mig!
 • Alla matställen! Svårt att undvika för äta måste jag ju göra. Det finns så kallade ”hawker centres”, stora hallar med små restauranger som serverar billig och bra mat.
 • Och efter maten sitter väl en drink fint. På en takbar kanske?

Era tips?

Lämna gärna en kommentar om du har bra tips på saker att göra i Singapore! Andra resebloggare som varit i Singapore:

En snabbis i Doha

På vägen hem har jag valt att klämma in en natt i Doha. Inte heller det kanske det smidigaste valet om en vill hem fortfast möjligt men det passade helt enkelt bra i mitt schema.

Dessutom har Qatar Airways en helt okej deal på en sån här layover, kallad +Qatar. Ett par hundra spänn betalar jag för en natt på femstjärnigt hotell, ett bra komplement till en i övrigt lyxig hemresa. Jag får också se en ny stad under några timmar och ta tidsomställningen i en extra etapp.

Så. Singapore! Äntligen! Let’s do this!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

22 KOMMENTARER

 1. Åk inte upp till terassen på MBS utan åk till Celavi takbaren. Kostar typ 150:- som du kan köpa drink för. Bättre vy och mer nice! Massa avis på SG – kolla om de har lopp där (går ngt varje helg) så får du din sprungtur annars rekommenderas East cost park för spring eller Marina bay circcle.

  • Det finns platser kvar på flighten… om du nu inte varit i Georgien. 😛 Bra tips Pilla, tar med mig dem! Lopp också, det ska jag så klart också kolla upp. Bra chans att testa formen om inte annat.

 2. Du kommer få det superhärlig! Angående Batam (eller Bintan, finns ju flera öar som nås snabbt från Singapore) så kolla väderprognosen! Kan vara paradis, men kan även vara superregnigt och i värsta fall blåst så att båtarna inte går hem. Finns en ö som tillhör Singspore också som heter Ubin – säkert besöksvärd!

  I Gardens by the bay tyckte jag det var lite bortkastad tid att gå in i ”domerna”. Förutom svalt och skönt. Man ser tillräckligt fina växter etc i gratisdelarna!

 3. Jogga på morgonen i Botaniska trädgården, ta en kväll på krogen i Holland Village och ät på hawker places med A-klassificering. Och glöm inte att lägga lite tid på Changi du som gillar flyg – bästa flygplatsen!

  • Tack tack Eva! Jogga i Botaniska noterar jag, även det andra så klart. Och Changi står med på att-göra. Bra med 20:45-avgång på hemresan, tänker åka ut några timmar tidigare än nödvändigt. 😉

 4. Ser fram emot kommande inlägg från den trevliga ”Lejonstaden”! Du kommer inte bli besviken på vare sig staden eller flygplatsen. Här kommer ett restaurangtips som kanske är av intresse. Har ej varit där själv, men hört talas om det. Sushi Airways – en japansk restaurang med flygplanstema. Inrett med fönster som ser ut som flygplansfönster, boardingkort med mera. Trevlig resa!
  https://www.sushiairways.com/

  • Ah, vilket charmigt tips! Det tar jag med mig så klart, tackar! 🙂 Och när jag precis Google Mapsade det så visade det sig att ju bor granne med det! Ska undersökas i morgon!

   • Misstänkte att det kunde vara något du skulle gilla. Och vilken tur att det ligger nära ditt boende. Hoppas maten kommer smaka och du får riktiga bestick, så det inte serveras plastbestick till maten

 5. Singapore är en fantastisk stad! Missa inte Mount Faber southern ridges, ett stort parkområde med böljande träbroar i ett väldigt vackert område. Enklast kanske att ta en taxi upp till Mount Faber och börja där. Men detta ska göras tidigt på morgonen, samtidigt som solen går upp. Du kommer också se äldre singaporianer som är tidigt uppe för sin morgongymnastik, eller kanske ett gäng som gör Tai Chi. Helst ska allt avslutas med en kaffe och en kaya toast i ett hawker center, det är Singapore på riktigt!

  • Tack för fina tips Maria! Mount Faber-området bommade jag tyvärr men nu när jag tittar på det i efterhand så vet jag att jag spanat in det innan resan. Tar med mig det för nästa tripp dit, jag hoppas nämligen att jag kommer dit igen! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.