Testat: Stockholm Arlanda Lounge

Att smita in i en lounge innan flyget lyfter är en möjlighet som jag inte nyttjar särskilt ofta. När jag flög till Singapore nyligen hade jag dock några timmar på Arlanda innan flyget lyfte. Via mitt DinersClub-kort (numera nedlagt) hade jag samlat ihop till ett fritt loungebesök och den här gången föll lotten på Stockholm Arlanda Lounge i Terminal 5.

Uppdatering januari 2020: Stockholm Arlanda Lounge har stängt permanent!

Stockholm Arlanda Lounge ligger alltså i Terminal 5, non-Schengen, vilket inte direkt går att antyda via det ganska anonyma namnet. Man passerar passkontrollen vid F-piren, tar trapporna upp och sedan ligger loungen direkt till höger.

Enkelt att hitta med andra ord. Loungen drivs av Aviator och det går så klart att komma in på flygbiljetten (om man reser i rätt klass) eller med diverse lojalitetsprogram och korttjänster.

Entré till Stockholm Arlanda Lounge
Nyhetstidningar

Mestadels kalla rätter

Direkt vid entrén till loungen finns ett bord där man kan ta dagsfärska tidningar. Inga större konstigheter. Sedan följer serveringen. Här finns mestadels kalla rätter men en uppvärmd gratäng fanns på plats vid mitt besök, en tisdagskväll kring sju-åtta-tiden. Av det jag hört så har de inget kök, därför är det också skralt med varmrätter här.

I dryckesväg finns det mest man behöver. Vatten, läsk, öl på tapp, vin och så klart bubbel. Även snacks i olika former finns på plats.

Jag plockade på mig lite gratäng och lite kallt, ett glas juice och även lite bubbel för att fira början på resan. Överlag smakade det helt okej men kanske ingen klang-och-jubelföreställning heller. Däremot fylldes det som blev tomt ständigt på. Personalen hade bra koll och städade snabbt bort färdiganvända tallrikar och glas. Det tycker jag också kännetecknade Stockholm Arlanda Lounge på det stora hela. Välstädat och ordning.

Mat på Stockholm Arlanda Lounge
Matbänken
Lite dryck också
Mat på Stockholm Arlanda Lounge

Utsikt åt fel håll

Tyvärr ligger Stockholm Arlanda Lounge åt ”fel” håll så istället för härlig flygplansutsikt så ser man vägar och parkeringshus. Det blir ju ganska tråkigt (för mig som gärna flygspanar), allra helst om man sitter här på dagtid. Generalfel om ni frågar mig.

Längst in i loungen finns även en liten lekhörna för barnen. Det var några knattar där och härjade men de störde inte nämnvärt. Det störde mig mer att en person satt med fötterna på ett av de lägre borden. Som jag sagt förut, när vissa gör entré på flygplatser så lämnar de vett och förstånd kvar hemma. Snark.

Gott om sittplatser

Det finns en hel del sittplatser, både med lite högre sitthöjd såväl som vanliga bord. När jag var här var det ganska tomt på folk så det var inga problem att breda ut sig på två stolar och slänga upp datorn för lite slösurf och bloggjobb. Gott om eluttag var det också så här behöver man knappast lida av nomofobi.

I loungen finns också tillgång till wifi. Det är Arlandas vanliga gästnät men man loggar in med en voucher och slipper lämna ut sin e-postadress (med allt som det innebär).

Stockholm Arlanda Lounge som helhet

Annars då? Ja, Stockholm Arlanda Lounge bjöd på ett trevligt besök men den där lyxiga känslan som en kanske förknippar lounger med infann sig inte (finns det någon sådan alls på Arlanda?). Har man möjligheten att ta sig in via flygbiljett eller lojalitetsprogram så är det ett bra alternativ. Det känns dock inte lika angeläget att slänga upp 250 spänn.

Sittplatser finns det gott om
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Gillar den loungen! brukar gå dit ofta när jag åker på eftermiddagen och käka lunch eller på kvällen när jag åker kvällsflighter – finns faktiskt alltid varm mat där vid både lunch och kvällsmatstid.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.

Testat: Stockholm Arlanda LoungeEn ren och fräsch lounge men som saknar den där lyxiga känslan som lounger gärna vill komma åt. Ett bra alternativ innan flygresan, om man kommer in på sin flygbiljett eller via korttjänst eller lojalitetsprogram. Att betala för att komma in hade jag dock inte gjort, 250 spänn räcker till bra mat på andra ställen om en ändå är i Terminal 5.