Stadsvandring i Östersund – en improviserad variant

Det är inte så ofta det händer men i söndags fick Östersund besök av ett gäng resebloggare. De hade varit i Åre och jobbat tillsammans med Österrikes turistbyrå under alpina VM som just nu går av stapeln. Innan hemresan fick vi till en meetup och det slutade med en spontan stadsvandring i stans centrala delar. Och så fick jag pröva på mina Östersundskunskaper och göra premiär som guide.

Det var alltså (från vänster) guiden (jag alltså), Sofia på Fantasiresor, FREEDOMTravel och Jennifer Sandström som körde en kort meetup.

Svenska resebloggare
Jag, Sofia, Peter och Jennifer. Foto: Helena

Det är mycket som jag inte vet om stan men några fakta kunde jag ändå dra till med. Vi tog svängen förbi Rådhuset, Sveriges elfte högsta tornbyggnad med sina 51 meter (vilket jag inte visste innan). Byggnaden är nog en av stans mer kända (efter Jämtkraft Arena gissar jag) och byggdes 1909-1912.

Vi spanade också in Mittuniversitetets fina hus, om än på visst avstånd. Gamla militärområdet A4 är numera hem för ett par tusen-ish studenter.

Mittuniversitetet på Campus i Östersund
Arkivbild, Mittuniversitetet på Campus i Östersund.

På Storgatan visade jag dem också avståndet mellan gymmet jag går på och Hemmakväll. Det är en kort men kämpig sträcka på 23 meter som ska avverkas efter ett tungt träningspass. Här försöker jag bygga karaktär genom att undvika lösgodiset som man kan skymta från gatan. Lika svårt varje gång.

Sedan var det ett hus med fina balkonger som fascinerade bloggskaran. Jag tror inte ens att jag ljög ihop något om just de där balkongerna.

Fundersamma resebloggare

Vi avslutade med en långfika i Badhusparken och en sväng ut på isen. Vinterparken är som vanligt öppnad den här tiden på året. Isvägarna och den upplogade skridskobanan lyser dock med sin frånvaro. Återstår att se om det blir någon i år utifrån väderomständigheterna. Och även om det inte var så mycket folk ute så hoppas jag ändå att gästerna fick en hint av hur det kan se ut en härlig vårvinterdag här.

Vid Vinterparkens öppnande för två år sedan klippte jag ihop en film. Den kan ni se här nedan (och även på min Youtube-kanal).

Östersund var det alltså. Jag lär ha missat massor och har ni egna tips om stan så får ni mer än gärna lämna en kommentar med tipsen här nedan!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

7 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.