Throwback Thursday – alpina VM i Åre 2007

Just nu pågår alpina VM i Åre, bara tio mil från Östersund. Jag har inte varit där och har inte heller några planer på att åka dit den här gången. Däremot var jag där och jobbade för tolv år sedan, när VM i Åre 2007 rullade för fullt.

Så, ett throwback Thursday-inlägg idag känns väl rimligt?

I början av 2007 jobbade jag i Telias butik i Östersund och det var därigenom som jag lyckades få möjligheten att jobba åt just Telia i Åre. Det hela handlade om att sälja tjänster och hjälpa besökarna med surfinställningarna i sina mobiler (bland mycket annat). Vi jobbade nere i VM-byn och bodde lyxigt uppe på Tott Hotel, under drygt två veckor.

Jobb på dagarna och grillkorv med Pucko på kvällarna, då jag också blev introducerad till TV-serien Scrubs (min arvtagare till Vänner).

Inledningen av VM i Åre 2007

VM började inte jättebra och minns jag rätt var det hårda vindar som satte käpparna i hjulet de första tävlingsdagarna. Sedan tog det sig och det fantastiska februarivädret ramlade över oss. Inklusive -28°C…

-28°C

16 av 17 dagar var jobb

Av de totalt 17 dagarna jobbade jag 16. De långa dagarna bestod av att i Telias tält sälja mertjänster och att hjälpa besökarna med surftjänster i mobilen. 2007 var alltså pre-smartphone-eran som vi känner den idag och någon iPhone fanns ännu inte i Sverige. Istället var det MMS, APN-inställningar och Telia Surfport som kunderna behövde hjälp med.

I övrigt passade vi på att testa golfsimulatorn som fanns i samma tält (det tog ytterligare åtta år innan jag började spela på riktigt), dricka kaffe och gå över till press- och mediacentret i Holiday Club för att snylta kexchoklad. Även att kolla på presskonferenser och spana kändisar (som jag för övrigt är världskass på) ”ingick” i arbetsuppgifterna.

Arbetsplatsen under knappt tre veckor

En rosa viktelefon

Hetaste telefonerna under den här perioden var Nokia N95, Sony Ericsson K800 och Z610 från samma tillverkare. Z610 var för övrigt vår tjänstetelefon under de här veckorna. En rosa glänsande viktelefon med en display även på utsidan. Snygg som få andra och jag köpte faktiskt loss den efter VM.

TV i mobilen försökte också slå igenom och vi imponerades över den Nokia N92 som visades upp i presscentrat. Fast nej, det var inga sändningar över mobilnätet utan dvb-h. 7000 spänn kostade den, en hutlös summa för en mobil. Då. Idag är det halva summan av vad gemene snorvalp på mellanstadiet lägger på ny mobil en gång om året.

Andra trender under VM i Åre var att ha så många nyckelband runt halsen som möjligt. Då var man ball. Jag hade tre tror jag så jag var väl på sin höjd semi-ball.

Sony Ericsson Z610
Jag själv i Åre.
Telian - Drydian

Den lediga dagen

Den dagen som jag inte jobbade så passade jag så klart på att åka skidor. Gnistrande februariväder med -18°C i byn men en aning mildare på toppen gav en härlig dag. Det var på den tiden jag åkte utan hjälm (hur korkat?) och då jag dessutom drog på mig en förkylning som jag fick dras med resten av VM.

Undrar om inte det här till och med var första gången jag åkte skidor i Åre. Någonsin.

Fast fint var det hur som helst, där jag och bror åkte utför en hel dag. Och så susade Team Anja Pärsson förbi oss i backen. Minns jag rätt så vann hon ett av sina VM-guld den eftermiddagen.

Team Anja Pärsson
Åre, Sverige
Åre 2007
Broderskeppet i Åre 2007
Jag själv under skiddagen i Åre

Det var det. Alpina VM i Åre 2007 och mina jobbveckor för Telia. Jag har länge haft de här veckorna som mina bästa arbetslivsveckor någonsin och ja, de står sig bra även så här tolv år senare.

Var du på VM 2007 eller har du varit eller ska du till årets VM i Åre?

6 KOMMENTARER

  1. Frillan! Snacka om att ta med sig jobbet hem 🙂 Känns nästan svindlande att det inte fanns iphones då – minns att den första kom 2007, jag köpte en 2008 men då var man ju nästan ensam om det.
    Jag tror jag hade den assnygga SonyEricsson t650i i grön/silver, som jag faktiskt fortfarande tycker är snygg!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.